Witam , poszukuję jakiegoś dobrego kursy c++ ,wiem że na forum było parę tematów ale większość jest ze starymi kursami , pod " kurs c++" w szukajce jest ponad 115 stron i prawie nic nie na temat .
Proszę o pomoc
Witam , poszukuję jakiegoś dobrego kursy c++ ,wiem że na forum było parę tematów ale większość jest ze starymi kursami , pod " kurs c++" w szukajce jest ponad 115 stron i prawie nic nie na temat .
Proszę o pomoc
Jak nie na temat ?
I w ogóle czemu twierdzisz że sa przestarzałe…
Tutaj jest w miare dobry kurs http://kursy.ddt.pl/
Musisz sprecyzować czy chcesz się uczyć wszystkiego od zera, czy jakiś określony zakres np biblioteki jakieś…
OTy --> Kosz
C++ niewiele zmienił się od 1998 (lekkie zmiany w 2003), więc kurs nie musi być nowy aby był aktualny.
Chodzi o to że chyba wszedł kiedyś w życie jakiś standard (?) czy coś podobnego , przy większość kursów dev c++ wywala błędy
Tak, tak jak pisałem, w 1998 i lekkie zmiany w 2003: http://pl.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_14882
Ja osobiście polecam książkę, wygodniej się czyta niż z monitora, większy wybór i ogólnie większa wartość merytoryczna.
Bo Dev-C++ sam jest jednym wielkim błędem, wyrzuć go.
Jak to ?
somekind rozwiń trochę wypowiedź .
Jest coś lepszego ? W wielu kursach go polecają
A jest coś gorszego?
Projekt od lat nie rozwijany, beznadziejny wbudowany edytor, rozpowszechniany z zabugowanym kompilatorem, posiadający debuger który sam jest źródłem błędów. Groszy niż szarańcza.
A można używać Code::Blocks, Visual C++ Express Edition, NetBeans, notatnika + kompilatora z konsoli, wszystko jest lepsze.
Co do Dev-C++ - jak wyżej, klapa totalna.
Sam używam Microsoft Visual C++ Express Edition 2008 od pół roku i jest świetny.
Co do kursu, może lepiej kupić książkę? Na początek “Symfonia C++ Standard” Jerzego Grębosza jak znalazł. 
Pozdrawiam.
co do kompilatora:
-moi koledzy zachwalają sobie Visual C++, ale ja osobiście korzystam z GCC
co do kursu:
-jest jesz jeden dobry kurs na wikibooks ale w niektórych kursach internetowych dla niektórych jest za mało informacji żeby zrozumieć jakiś język i moim zdaniem najlepszymi książkami są “Thinking in C++” B. Eckela, i pozycja w poście wyżej
Czepne się:
Code::Blocks to nie kompilator, tylko IDE które może używać Visual C++ i GCC jako kompilatora.
Ten kompilator dev c++ jest faktycznie do bani wiesza sie Na studiach informatycznych sie go używa i można nawet fajne gierki graficzne pisać z zastosowaniem biblioteki windows.h ale to dużo pisania. Na informatyce służy do nauczenia składni c++. Ja obecnie używam visual studio i jestem z niego zadowolona dobry jest też netbeans do javy. Pod linuksa geany. 
trinity, widzę że 1 post więc witaj na forum.
Zawsze patrz na datę wypowiedzi i nie odkopuj starych tematów bo tylko ochrzan zbierzesz, taka rada na początek