Aktywacja preinstalowanego systemu

Witam. Przeglądając forum natknąłem się na ten temat

http://forum.dobreprogramy.pl/jak-sprawdzic-stan-aktywacji-t383070.html

No i działam zgodnie z tą obszerną instrukcją :slight_smile: Wszystko niby ok, lecz okienko jakie mi wyskoczyło troszkę mnie zdziwiło

beztytuuqb.jpg

Coś prawie równo dwa lata temu - 25.02.08r - kupiłem laptopa z Vistą. Zgodnie z tym okienkiem zostało mi jeszcze 14 dni użytkowania?

Czy to znaczy, że system jaki dostałem wraz z laptopem “wygasa” mi za 2 tygodnie? Znaczy się, czy mam się już zacząć martwić szukaniem dla siebie innego systemu?

Wejdź w Menu start-> po prawej “komputer”-> kliknij go prawym myszy i wybierz opcję “właściwości”-> w nowym oknie sprawdź czy system jest aktywowany, informacja na dole.

Jeszcze przejrzałem Google w tej sprawie i wygląda że nie jesteś sam z tym problemem, prawdopodobnie za dwa tygodnie dostaniesz info że licencja Ci wygasła :expressionless: , możliwe że będziesz musiał ponownie aktywować system, poczytaj .

Dawno tam zaglądałem :slight_smile: wcześniej był aktywowany, lecz teraz…

beztytuuyep.jpg

Wygląda na to, że trzeba zakupić nowy klucz, co mi się wcale nie uśmiecha:(

Skontaktuje się jeszcze z firmą Asus, i zobaczę co oni mi powiedzą w tej sprawie :slight_smile:

Dziękuję za poświęcony czas oraz chęci. Aż wstyd się przyznać, ale sam nie wiem dlaczego sam tego nie wygooglowałem…

System preinstalowany na laptopie nie wymaga aktywacji.

Być może jest uszkodzony.

Albo zainstalowany nie z nośnika recovery.

To dziwne, gdyż ja za każdym formatem mam 3 dni na aktywację.

Niestety ale z nośnika recovery, wraz z tym całym dołączonym “śmieciem”:frowning:

Na szczęście nie:)

Nie dawało mi to spokoju. Wziąłem wpisz inny klucz produktu, przepisałem z naklejki (na szczęście jeszcze czytelnej) i teraz już - bynajmniej jak na razie jest OK:)

P.S. Ciekawy jestem co mi odpiszą z ASUSA. Oczywiście dam tu ich odpowiedź.