Witam, otóż od paru tygodni mam problem z aktywacją systemu Windows jak na razie mój komputer przeszedł 2 formaty po pierwszym formacie było wszystko dobrze jednak po drugim formacie wyskakuje mi co chwile w lewym dolnym roku napis aktywacja systemu Windows Vista po czym następnie, że nie udało się aktywować systemu Windows Vista gdyż podany CD-KEY jest używany oczywiście od razu mówię że mam oryginalny System Windows Vista zakupiony w zaufanym sklepie komputerowym. Próbowałem jeszcze raz podać CD-KEY ale pisze, że podany klucz jest używany. Proszę o pomoc.
Być może klucz jest używany tylko o tym nie wiesz…
Niewykluczone, że jeśli komputer był przez jakiś czas w magazynie w sklepie, jakiemuś z jego pracowników udało się wynieść klucz i użyć go w domu.
Najlepiej będzie jeśli zadzwonisz do Microsoftu, u nich powinieneś sprawę wyjaśnić. Jeśli naprawdę masz legalny system nie masz się czego obawiać. Ewentualne dostaniesz nowy klucz, a tamten poprzedni który masz zostanie zablokowany.
Tak! System mam oryginalny. Mam go już od ponad 2 lat więc nie możliwe żeby któryś z pracowników wyniósł klucz.
Aktywuj telefonicznie,przy aktywacji -pokaż inne opcje,przepisz na kartkę cyferki,zadzwoń,wpisz cyferki,potem znowu zapisz cyferki i wpisz (lub sms jak dzwonisz z komórki ok 5-6min)
Mógłbyś mi powiedzieć jak się aktywuje telefonicznie? Na czym to polega czy z kimś rozmawiam jak wtedy podaje mój KLUCZ Windows Vista… Prosiłbym o bardziej szczegółowe informacje.
To będzie automat,przy aktywacji jest opcja-Inne sposoby czy coś takiego,pojawią ci się pola z cyframi,te cyfry podajesz automatowi(tonowe wybieranie w tel),na podstawie tych cyfr,automat wygeneruje Ci kolejne które trzeba wpisać na kompie,poradzisz sobie
Pozwolę sobie opisać tą procedurę nieco dokładniej…
Dzwonisz do Microsoftu i wybierasz aktywację telefoniczną. Wcześniej na komputerze, który chcesz aktywować, w polu aktywacja systemu, wybierz aktywację telefoniczną. Na ekranie powinny pojawić Ci się cyfry - chyba 6, albo 8 bloków po 4 cyfry.
Automat będzie prosił Cię abyś wprowadzał te cyfry - po jednym bloku. Gdy skończysz, automat wygeneruje Ci swoje liczby i będzie Ci je podawał, także po jednym bloku. Każdego bloku możesz słuchać dowolną ilość razy. Gdy w końcu wpiszesz wszystkie cyfry klikasz aktywuj i system powinien Ci się aktywować.
Moja rada - nie rozłączaj się dopóki nie pojawi Ci się komunikat o poprawnej aktywacji systemu. Lepiej tak zrobić, ponieważ w razie gdybyś się pomylił wpisując cyfry, które poda Ci automat, po prostu odsłuchasz ich jeszcze raz. Jeśli się rozłączysz, a okaże się, że popełniłeś gdzieś błąd, zmuszony będziesz podawać automatowi wszystkie cyfry od nowa, aby usłyszeć jego cyfry ponownie…
Myślę, że w miarę logicznie to objaśniłem:)) Poza tym wszystko jest powiedziane zrozumiale, także spokojnie, na pewno sobie poradzisz
kubus94 , lepiej dzwonić z komórki wtedy jest opcja że automat wysyła sms z kodem do aktywacji . Matevos6 , ten kod sobie zostaw w razie “w”
Wybieramy numer obok którego pisze w nawiasie Wiadomość SMS ale kiedy wybieram ten numer to facetka mówi “Przepraszamy bardzo, ale podany numer w tej chwili nie odpowiada”.
O co chodzi xd?
A jak wybieramy inny numer naprzykład gdzie automat podanie słownie numerki to facia mówi “Przepraszamy bardzo, ale podane połączenie nie może być zrealizowane”.
A jak wybieram trzeci numer PŁATNY to ta stara baba że tak powiem gada mi że podany numer nie istnieje.
ja normalnie dzwoniłem z komórki i się aktywowało coś ty źle dzwonisz
może dajesz zero czy coś
Kiedy wybieram numer bezpłatny (Teraz bez wpisywania 0 przed numerem) to facetka mówi że ten numer jest nie osiągalny z tego obszaru oczywiście wybrałem Polskę wcześniej oraz mam pełny zasięg.
A gdy wybieram opcje SMS to facia mi coś mówi po angielsku strasznie nie wyraźnie słyszę tylko na początku słowo Please i na końcu słowo service i po tych słowach się rozłącza. ■■■? Pozostało mi 3 dni do aktywacji systemu. Proszę was o szybką pomoc.
Edit: Działa mi jedynie numer płatny ale ta automatyczna sekretarka chce mnie odesłać do konsultantów microsoft czyli każe mi wcisnąć 1, aby dokonać rejestracji lub aktywacji systemu windows vista.
Więc pytanie jest takie co mam im powiedzieć ?.?
EDIT:
Otóż aktywowałem już System Windows Vista choć muszę przyznać że ten gościu który dyktował numer identyfikacji robił to dość szybko i co chwila musiałem powtarzać. Ale system Windows mam już aktywowany. Temat do zamknięcia i dziękuję za pomoc.