Nie wiem czy to odpowiedni dział, ale mam takie pytanie…
Biorę sobie z dreamsparka z uczelni klucz do Windows 7 i chcę go zainstalować na nowo zakupionym PC, a dokładnie to chciałbym od razu zainstalować Windows 10 z iso. Czy możliwa jest taka opcja, żeby nie instalować tego Windows 7, tylko odrazu Windows 10 i wklepać klucz od Windows7?
A czy wersja z Dreamsparka pozwala na aktualizację do 10? Ja mam taką i do tej pory żadnego powiadomienia o możliwości aktualizacji nie widziałem (na szczęście)
@Areh Wersja z DreamSparka pozwala na aktualizację, pewnie masz jakieś “wirusy” blokujące GWX. @KAZDAN63 niekompatybilność sterowników, programów wstrzymywała GWX tylko przez pierwsze tygodnie, jak były zapisy. Po premierze mieli zmienić to tak, że w aplikacji wyświetla się co konkretnie jest niekompatybilne.
@n0rb1 w TH2 mieli dodać możliwość instalacji prosto z klucza starego systemu, więc warto spróbować.
Mam czystą instalkę z DreamSparka, bez żadnych “poprawiaczy”, nie blokuję aktualizacji, a jednak żadne powiadomienia mi się nie pojawiły.
Do autora tematu - a dlaczego nie zainstalujesz od razu 10 na kluczu do 10? Nie udostępnili tam tego systemu? Sam nie mam jak sprawdzić, bo nie mam już dostępu do DS.
Od 20 listopada w DreamSpark powinno być już inne ISO Windows 10, które pozwala na aktywacje kluczami z Windows 7/8/8.1. Przynajmniej ja tak mam na BizSpark.
To masz bardzo dziwny ten system. Bo ja też dostałem Windows 8.1 z Dreamsparka od szkoły i jakoś normalnie teraz używam Windows 10 po aktualizacji tego systemu. Od razu nawet miałem w sierpniu powiadomienie.
@topic
Ja instalując siostrze instalowałem najpierw windows 7.
W zapisach DreamSparka o ile pamiętam jest adnotacja, że oprogramowanie pochodzące z takiego modelu dystrybucji instalować można tylko na komputerach, które miały wcześniej zainstalowane legalnego Windowsa - czyli instalacja zgodnie z postanowieniami licencji na “czystym” komputerze odpada…