Aktywacja Windows 7 - Klucz nieprawidłowy?

Witam zakupiłem sobie Windowsa 7 HP, ale jak go zainstalowałem na komputerze to komputer strasznie mulił, więc wymieniłem go na nowy i gdy chcę aktywować Windowsa jeszcze raz to pisze mi, że klucz produktu jest nie prawidłowy chociaż mam go na nalepce i jak go instalowałem pierwszy raz na starej konfiguracji sprzętowej było wszytko ok, co mam zrobić skoro kupiłem oryginalnego i niekorzystaniem z niego tygodnia, a już klucz jest nieaktywny…proszę o pomoc…

Pewnie jest to wersja OEM systemu - możliwa jest aktywacja tylko na jednym komputerze, po przeniesieniu na inny komputer system w pewnym sensie przestał być legalny.

Dopiero wersja BOX umożliwia wielokrotne przenoszenie i aktywację systemu na innym komputerze.

Z tego co wiem to możesz wymienić wszystko oprócz płyty głównej bo właśnie do niej jest przypisana licencja OEM. Możesz próbować aktywować telefonicznie i mówić że spaliła się płyta główna, ale to już chyba będzie oszustwo [-X . W wersji BOX nie ma tego problemu.

ok, bo w sumie miałem ten system tylko 1 dzień, a na jaki numer mam dzwonić aby go aktywować???

Jeżeli jest to Windows 7 HP OEM, to nie ma różnicy czy używałeś go jeden dzień czy miesiąc, bądź pół roku. Jeśli dokonałeś aktywacji na poprzednim komputerze, to w ramach zapisów licencyjnych OEM, nie możesz go przenieść legalnie na drugi komputer, stąd te efekty w postaci braku możliwości aktywacji. Na licencji BOX obyło by się bez problemów.

Czyli mówiąc którtko mam wała i go nieaktywuję…???

Tja…

a zna ktoś może numer do tej aktywacji przez telefon…

a poza win 7 HP Masz coś ze sprzętu HP ?

Niestety taka jest polityka Microsoftu. Ostatnio dużo się u nich pozmieniało. Pamiętam, jak wymieniałem kiedyś zepsutą konsole xbox. Wystarczyło podać numer konsolki i od razu odsyłali nową lub naprawioną. Ostatnio nie idzie już tak prosto, najpierw musisz ją wysłać po czym wykonują analizy, czy zepsucie nie dokonało się z własnej winy… bez komentarza.

Zadzwoń do nich na infolinię, może uda ci się coś zrobić z tym.

Powodzenia

HP = H ome P remium

hllall ,

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę zapoznać się w pierwszej kolejności z regulaminem forum, a następnie z tym tematem. Po zapoznaniu się proszę poprawić tytuł tematu, używając przycisku zmien.gif