Witam, posiadam oryginalny Windows 7 PRo OA, który był w Laptopie HP. Muszę go ponownie zainstalować. Próbowałem pobierać z neta jakieś wersje, ale nie mogłem później ich aktywować przy użyciu kodu licencyjnego. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Witam, posiadam oryginalny Windows 7 PRo OA, który był w Laptopie HP. Muszę go ponownie zainstalować. Próbowałem pobierać z neta jakieś wersje, ale nie mogłem później ich aktywować przy użyciu kodu licencyjnego. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Sprawdzałeś, jaką edycje Windowsa 7 zainstalowałej? Ponieważ przykładowo przez klucz aktywacji Windowsa professional nie zaktywujesz windowsa Home premium.
W ogole mozna jeszxse aktywować Win7?
Klucz może być nieaktywny do czasu kontaktu z infolinią MS (coś jak zabezpieczenie, że voucher lub stara gra nie działa bez aktywacji go/jej na kasie - kradniemy plastik bez wartości jak nie mamy swojego „hakera”).
Jak HP się uparło to możesz potrzebować ich ISO/partycji odzyskiwania (klucze niekompatybilne ze standardowym ISO dla Pro/Home Premium).
Pytanie jakie wersje i skąd pobierałeś, bo może masz jakieś modyfikacje z wyciętym lub modyfikowanym mechanizmem aktywacji. Rufus posiada możliwość pobierania plików ISO z instalatorem systemów, sprawdź czy może tam będzie opcja pobrania ISO Windows 7.
M$ bardzo stara się jak tylko może utrudnić życie legalnym użytkownikom. Przy aktywacji Windows 8/8.1 i starszych musi być nie tylko ta sama wersja ale dokładnie to samo wydanie czyli: klucz od wersji wersji Windows 7 Pro nie aktywuje wersji Windows 7 Pro SP1 - sprawdź to dokładnie i porównaj z wersją obrazu instalacyjnego.
@Apartyda - nie podałeś dokładnie wersji i wydania Windowsa, komunikatu odmowy aktywacji i numeru błędu aktywacji. Próbowałeś aktywacji telefonicznej?
To może Tux pomoże. Przesiąść się trza powoli na Linuxa.