Czy jest to możliwe ze.bede mial kod aktywacyjny windowsa 7 a gdy pobiore ze strony windows narzedzie do windowsa 10 i zgram to na usb to czy kod z.windowsa 7 przejdzie do 10 słyszałem jakieś plotki o tym. Jeszcze posiadam plyta instalacyjna windowsa 7 i chce.z.niej zrobic format ? Pomozecie mi jakos
https://www.dobreprogramy.pl/Windows-10-Media-Creation-Tool,Program,Windows,65126.html
Ściągnij i uruchom, możesz odrazu instalować lub pobrać iso Key od 7-ki przejdzie.
A ten iso key to jest na płycie tez czy można sciagnac tam aplikacjw jakas produckey
Ściągnij sobie Windows 10 Upgrade Assistant. Zaktualizuje ci system do dziesiątki bez USB/DVD.
Nie pójdzie MS, od jakiegoś czasu, już zaczęło blokować takie klucze i o ile wcześniej nie było z tym problemu, tak obecnie jest mało prawdopodobne byś na kompilacji 1803 aktywował klucz z Siódemki.
Właśnie zaczął mi wyskakiwać błąd 0xc0000225 odpalał mi się instalator ikona windowsa była ale wyskoczyl mi error ze plik windows/system32/boot/winload.exe nie dziala a gdy klikam enter to tak jagby mi sie refreshuje a gdy klikam f8 to tak samo się refreshuje. Ale już czytałem o tym trochę że trzeba mieć plyte i tam automatycznie to sie robi. Chyba bede musiał pożyczyć od kolegi wersje winowsa 10 z nieskonczona kopia
Media Creation Tool nie wyrzuciło błędu przy tworzeniu nośnika?
Jak pobierałeś bezpośrednio ISO to sprawdziłeś sumy SHA1 lub aplikacją:
Aplikacja raczej dalej nie zweryfikuje poprawności obrazów kreowanych przy pomocy Media Creation Tool (MCT). Więc wtedy polegasz w pełni na programu Microsoft i jego weryfikacji w trakcie.