Aktywacja Windowsa XP Home Edition

Mam Windowsa Xp Home Edition oryginał żeby nie było. Instalowałem Go Już wiele razy i jak wiadomo po każdej instalacji trzeba go aktywować. Przy użyciu tylko jednego klucza można aktywować go tylo kilka razy. Jeżeli aktywowałem go już wiele razy i nie mam możliwości skorzystania z oryginalnego klucza co zrobić czy microsoft udostępnia klucze przecież nie będę ich szukałw internecie bo nawet jak jużto te klucze są i tak ni autoryzowane. Nie będę też chodził po różnych insytucjach i nie będę spisywał kluczy z naklejek. Co robić

Nie słyszałem o tym. Skąd to wiesz? :slight_smile:

Windows XP w wersji Corporate nie wymaga aktywacji.

Wiem bo sam próbowałem a moja wersja wymaga aktywacji.

Zadzwoń do przedstawiciela Microsoftu w Polsce i przedstaw problem jak wszystko masz legalnie dostaniesz nowy kod do aktywacji XP.

Dzięki za porade. mam wszystko legalne to powinienem dostać ten klucz.

PS. Na aktywacje użytkownik jak wiesz ma 14 dni a trochęmęczące jest instalowanie Windowsa co 2 tygodnie ten problem wystąpił jużdość dawno straciłem cierpliwość po miesiącu i zmieniłem system na Professional ale i tak dzięki przyda sie na drugiego kompa.

Pozdrowienia :slight_smile:

Coś dziwnego opowiadacie.

Własnie wczoraj przeinstalowałem system. Aaktywował się bez problemu.

Do koniecznej aktywacji pokazywał 30 a nie 14 dni.

Twoje problemy to raczej wynikają nie z tego ze masz Home a że pewnie OEM to jest.

ps. Można pewien tali tajemniczy pliczek sobie zgrać po aktywacji a później do tylko podminić po kolejnej reinstalce. Jaki? Poszukaj na Forum :stuck_out_tongue:

Faktycznie na aktywacje XP jest 30 dni.

Nie ma problemu do trzeciej lub czwartej aktywacji automatycznej później z reguły trzeba to robić telefonicznie.

Sorki pomyliłem się to się dziło już dawno bo zmieniłem na XP professional i jużnie pamiętam ale tak w ogóle to jest Home OEM a wykożystałem już wszystkie możliwości aktywacji przy wykożystaniu jednego klucza i to jest prawda też mnie to zdziwiło

Mam Windowsa XP od dwóch lat (legal). Na początku tak było, że po kilku rejestracjach (coś okolo 6-7) trzeba było dzwonić do biura MS i dawali nowy klucz. Potem po wymianie płyty głównej, coś około rok temu, zadzwoniłem do biura bo chciałem to zalegalizować i usłyszałem od panienki, że niestety program jest przypisany do komputera, a zmiana płyty to tak jakby nowy komp. Z kolei w sklepie podpowiedzieli mi, żeby powiedzieć, że płyta się spaliła, w razie czego dadzą zaświadczenie. Ale spróbowałem aktywować przez net, bez ponownego dzwonienia i żadnych problemów nie bylo. Dysk był formatowany od tego czasu kilkakrotnie i żadnych ograniczeń w rejestracji nie mam. Albo mają bałagan, albo podchodzą do tego bardziej liberalnie. Pozdrawiam.

Dzięki wszystkim spróbuje zadzwonić przy następnej instalacji do nich. Serdeczne dzięki za porady

I dlatego wątpliwe regulaminowo posty zostały

skasowane ( łącznie z tym - jest już zbędny)