Aktywne okna samoczynnie przechodzą w stan nieaktywny


(Pawi81) #1

Cześć,

 

mam pewien problem, który mnie denerwuje :wink:

 

Podczas pracy na laptopie z Win8 co jakiś czas (gdy na przykład piszę coś, albo nawet nic nie robię) widzę jak zmienia się aktywne okno. Wizualnie po prostu okno, w którym coś pisze staje się nieaktwyne, jakby jakiś program w tle coś uruchamiał na chwilę i zmieniał sobie okno (w tle). Muszę kliknąć myszką znów na moim oknie, żeby dalej pisać.

 

Poniżej log z HijackThis. Dzięki za pomoc.

 

EDIT:

wkleje to z OTL.

 

OTL: http://www.wklej.org/id/1260662/


(Semtex) #2

Zastosować się do tych instrukcji oraz proszę zrobić logi OTL i OTLExtras w/g tej instrukcja: http://forum.dobreprogramy.pl/analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html , dać je na http://www.wklej.org a na forum podać linki do nich.


(Pawi81) #3

Linki w pierwszym poście. Dziękuję.


(Acorus) #4

Odinstaluj Akamai NetSession Interface.Użyj AdwCleaner http://general-changelog-team.fr/fr/downloads/finish/20-outils-de-xplode/2-adwcleaner z funkcji Skan(Szukaj) a następnie Clean(usuń) (w przypadku Visty/Windows7 uruchom z prawokliku jako Administrator).


(Pawi81) #5

Zrobiłem wszystko tak jak poradziłeś, ale problem nie zniknął. Za to nie działa mi teraz power manager od think pada, ale to sobie doinstaluje. Wklejam ponownie z OTL nowe logi:

 

OTL: http://wklej.org/id/1261474/


(Pawi81) #6

Po tym zabiegu przestało mi ładować baterię. :frowning: 13%, podłączony, nie ładuje.


(falcon89) #7

Pobierz Autoruns, wypakuj i uruchom, na karcie Logon odznacz

HW_OPENEYE_OUC_blueconnect C:\Program Files (x86)\blueconnect\UpdateDog\ouc.exe

Uruchom ponownie komputer.

 

 

Odinstaluj Lenovo Power Manager (w panelu sterowania) i zainstaluj ponownie.


(Pawi81) #8

Odinstalowałem i miałem problem z ponowną instalacją, bo ta wersja oficjalnie nie działa na Windows 8, tylko jst jakiś sterownik (które defacto nic nie zmienił). Ale udała się instalacja w trybie zgodności z Win7 i od razu ładowanie baterii wróciło do normy.

 

Skasowanie

HW_OPENEYE_OUC_blueconnect C:\Program Files (x86)\blueconnect\UpdateDog\ouc.exe

Prawdopodobnie załatwiło ten problem. Póki co nie zauważyłem tego objawu. Dziękuję wszystkim zaangażowanym.