Jak sprawdzić osobę która ma status Zaraz Wracam czy ma jakąś aktywność - ruchy myszką itp?
Niema takiej opcji
Nie da się.
Nie należy ingerowac w czyjąś prywatność , moża ta osoba w tym czasie wykonuje jakąś prace i nie ma czasu na pogawędki wystarczy grzecznie zapytać “jesteś??” i jeżeli będzie miała czas i ochote na pogawędke to napewno sie odezwie.
Mozna tylko zobaczyc czy ktos ma właczony status niewidoczny jest do tego program gg test mozna go pobrac z tad http://opisy-gg.com/news.php?id=22
ale tu nie chodzi o sprawdzenie czy ktoś jest niewidoczny czy go poprostu nie ma, tylko czy ktoś sam ustawił status Zaraz wracam czy zrobił to program z powodu braku aktywności tamej osoby
Ten program nie działa - niewidocznego pokazuje jako niedostępny - tyle to GG samo potrafi
A u mnie to działa w ten sposób: gg - ustawienia - status - zaznaczone “zawsze powiadamiaj o zmianie statusu”. Działa, oczywiście, jeśli rozmówca, ma zaznaczoną opcję przejścia w stan “zaraz wracam” po określonym czasie w przypadku swojej bezczynności. Przynajmniej niektóre gesty czy ruchy wykonane, np myszką przy przeszukiwaniu zasobów netu, powodują powrót gadu-gadu do stanu “dostępny”. A zatem i u Ciebie powinien pojawić się w trayu komunikat o ponownie dostępnej danej osobie, jeśli tylko wykonała ona jakiś ruch. Popatrz po prostu w ustawieniach komunikatora.
Możesz zrobić tak napisz do tej osoby:
“ej sorki masz jakąś aktywność??”
Ew. jesli masz taka mozliwosc najlepiej idz do tej osoby i zobacz co robi :] bedziesz miec pelny obraz jego/jej * aktywnosci
* - niepotrzebne skreslic
“jesteś?..” jest to najbardziej wnerwiające zapytanie jakie moze byc korzystam z opcji away i jak mam ją wlaczoną to nawet jak jestem to komus wyskakuje np.
{display} to jak mam cie w pisanego w kontakty…
{reason} dwugi status i tam wpisuje co aktualnie robie oczywiscie niemusi to byc prawda i jestem przy kompie tyle ze nieodpowiadam