Alacer 2.0 - tylko sciaganie plikow


(system) #1

witam.z pomoca Komputer Swiata 21/05 postawilem serwer poprzez Alacer 2.0. i narazie chce zrobic taki manewr , aby inni mieli mozliwosc sciagania ode mnie z dysku ( czyli z serwera ) plikow roznego rodzaju. i nei interesuej mnie zrobienei stronki - to moze pozniej. jezeli chodzi o wyglad to moze on byc najprostszy na maxa.

czy bede mogl cos takeigo zrobic ?? jezeli tak to w jaki sposob??

dobra to jakies szczegoly jeszcze.

mam lacze pzrez TV kablowa 640 / 640. jezeli chodzi o IP to nie wiem dokladnie czy to jets publiczny czy prywatny czy jakis tam , ale wyglada to tak ze, ze mam przydzielony przez TV swoj i za kazdym razem jak instaluje winde to wpisuje wszystkie dane polaczenia lacznie z IP.

wiem ze teoretycznie taki serv powinien byc uruchomiony 24h , tylko ze w moim przypadku to sie mija z celem. ja potrzebuje serwa tylko po to ( przynajmniej narazie, stronka bedzie kiedys tam )zeby czasami ludziska mogli ode mnie z dysku sciagnac sobie jakeis pierdoly. czy ja sie wyrazam az tak nie zrozumiale?? . a ten programik mi pasuje - prosty w obsludze ( wrecz banalny), po polsku, free, malo zajmuje .

no nie wierze ze nie mozna zrobic tak jak ja chce . pomozcie! !!


(Asterisk) #2

Tak - co widać wyżej


(system) #3

W czym jest problem? : http://alacer.vsdsoftware.pl


(system) #4

no mam juz zainstalowane go tego alacera. no i co teraz zrobic, zebym mogl udostepniac ludziom pliki???


(adpawl) #5

niestety nie znam tego programu ...więc będe strzelał :snipersmile: :smiley:

Serwerek powinien mieć kaltalog (najpewniej: www ) do którego musisz skopiować pliki, które chcesz udostępnić.

Następnie podsyłasz komuś URL do tego pliku (typu: http://tutajtwojadres/plik.exe) ...i już :wink:

Możesz też skorzystać z dedykowanego małego i prostego serwerka: HFS - Http File Server

...a jezeli chcesz tylko udostępniać pliki, najlepiej postawić jakiś serwer FTP


(system) #6

hmmm sprawdzimy zaraz

no to tak.sciaga sie , wszystko ok , tylko ze to jest jeden plik. a ja chcialbym zeby bylo cos takiego , ze jak wrzuce do folderu na dysku wiecej niz jeden plik, to osoba ktora bedzie ode mnie sciagala , bedzie miala przed soba liste tych np. zdjec i zeby mogla wszystko pokolei sciagac. no zeby jaksi porzadek byl :smiley: .


(system) #7

Nie wiem dlaczego kombinujecie? Przecież na stronie krórą podałem jest wszystko opisane :wink:

ps. Podajesz jemu swoje ip i gościu ma liste plików, używałem kiedyś tego programu.


(system) #8

przeciez bylem na tej stronce bo sciagalem alacera, tam nic nie ma . chyba ze mowsz o forum :stuck_out_tongue: to fakt o tym zapomnialem

Złączono Posta : 26.10.2005 (Sro) 16:46

no nie bardzo wlasnie, puma. mam trzy pliki teraz w katalogu ( po zainstalowaniu progsa usunalem te dwa katalogi i plik index.htm . ta sa te pliki strony testowej ) . jak podaje komus swoje ip : http://tutajjestmojeip/ to wyswietla sie napis ze nie mozna wyswietlic strony:/

Złączono Posta : 26.10.2005 (Sro) 16:53

przeciez napisalem ze podaje mu TYLKO swoje ip :? zreszta jak moge podac pelna sciezke do pliku, skoro sa trzy ?? podaje komus swoje ip , ten ktos klika w to i pokazuje mu sie napis ze strona nie moze byc wyswietlona.


(adpawl) #9

'.$filename.'';

}

$rozm=GetSize($filedata[7]);

if($rozm==0) $rozm="";

$content .= <<

$fileicon

 $filelink 

 $rozm 

 $deletelink 

$editlink

content;

}

}

}

closedir($dir);

$content .= "";

$filemanager .= $content;

}

else

{

$filemanager = <<

Download

$msg



User:




Pass:







content;

}

function dirsize($dir)

{

$dh = opendir($dir);

$size = 0;

while (($file = readdir($dh)) !== false)

{

if ($file != "." and $file != "..")

{

$path = $dir."/".$file;

if (is_dir($path))

{

$size += dirsize("$path/");

}

elseif (is_file($path))

{

$size += filesize($path);

}

}

}

closedir($dh);

return $size;

}

?>

<?php echo $filemanager ?>


(system) #10

To zbyteczne całkowicie, pakuje pliki do katalogu www lub wskazuje jakiś z plikami i gościu ma liste plików.


(system) #11

ok, juz sobie poradzielm. poprostu w tym progsie jest do zainstalowania modul, ktory powoduje ze wszystkie pliki wyswietlaja sie jako lista.