Witam, posiadam Alcohol 120% chce zrobić kopię zapasową Call of Duty World at War, w razie uszkodzenia oryginalnej płyty. Niestety opcje dodatkowe są nie aktywne, czy są one potrzebne aby grę zainstalować i uruchomić bez płytki oryginalnej. Jeżeli tak to jak te opcje włączyć ?
Grę po zrobieniu kopii tylko obrazu z dysku odpalisz, po wypaleniu aby odpaliła będzie potrzebny crack i niebędzie to już niestety legalna kopia i nie pograsz z pewnością w sieci przynajmniej na legalu
Co do twojego pytania kupić pełną wersję to będziesz miał wszystkie funkcje i darmowe aktualizacje do tej wersji
No ja bym się z tym nie zgodził. Używałem kiedyś alcohol’ a 120% (aktualnie mam 52%) po zrobieniu obrazu płytki dodatku do diablo 2 (zabezpieczone securom’ em) wypaliłem ją z tym profilem i odziwo mam oryginalną płytkę D2 LoD na zwykłej CD-R :o Do grania nie potrzebuję żadnych crack’ ów :lol:
COD5 posiada zabezpieczenie SafeDisc 4.90 do zrobienia działającej kopii wystarczy Alcohol 52%-ale żeby gra działała z obrazu płyty potrzebujemy jeszcze Daemon Tools Lite(koniecznie najnowszy)i YASU v.1.6.9040 do blacklistowania napędu-inaczej gra nie będzie działać :!:
Co do Alcohola to wystarcza wersja 52% gdyż gier na dvd i tak nie wypalimy bo nie obsługują tego obecne nagrywarki-co innego jak gra jest na cd-wtedy da radę taką grę nagrać na płytę w systemie RAW-DAO.
Aby taki obraz gry mieć na płytce, to nagrywamy go jako dane np.w Nero i wtedy montujemy w DT z płytki. :lol: Pozdrawiam.