Alcohol 120 - wolne tworzenie obrazu

Witam. Jestem tu nowa a i z takim problemem jak ten spotykam sie po raz pierwszy.

Wczoraj z rana wrzucilam plyte do kopiowania i mysle sobie niech nawet robi ten obraz filmu caly dzien to sprobuje potem nagrac plyte i zobacze czy choc poprawnie chodzi. I po 8 i pol godzinach stworzyl mi dopiero 38% calosci. To niemozliwe zeby on tak wolno chodzil cos musi byc nie tak tylko nie mam pojecia co?

sprzet na jakim probowalam dzialac to laptop HP zx5100, Pentium 4 HT 3.0 GHz, Win XP home SP2, nagrywarka Toshiba ODD-DVD SD-R6252

Dodam tylko, ze Alcohol poprawnie rozpoznal zabezpieczenie plyty.

Jesli nie wiecie co to moze byc, to moze choc podacie ile czas Wam Alcohol robi obraz plytki?

Pozdrawiam :slight_smile:

takie wolne kopiowanie płyty może być spowodowane tym że na płycie są błędy, ze jest porysowana płyta lub płyta ma bardzo dobre zabezpieczenia

plyta wyglada na calkiem porzadna i nieporysowana :?

a ile Ci zajmuje skopiowanie takiej plytki?

Mi z reguły szybko obraz płyty chociaz jak wiadomo wszystko zalezy od pliku jego wielkości. Mi moze max 1-2h ale to max zalezy co chce zrobic w obraz

:o :lol:

mi obraz płyty robi sie 5 - 10 min :twisted:

dziekuje za odpowiedzi :slight_smile: mozliwe tez ze moja nagrywarka (a wiec i jedyny naped w laptopie) cos juz szwankuje. czytalam na wielu angielskich forach, ze ludzie maja wlasnie z tym modelem niesamowite problemy. az dziwne wiec, ze HP ja montuje. no nic moze jeszcze cos mi sie uda podzialac, jak nie to sprobuje z innym programem, np. clonedvd?

może być, tu tez masz spis programów do nagrywania :slight_smile: