Jak w temacie. W Programach w Panelu Sterowania nie wyświetla mi Alcohol 52%, który mam zainstalowany. CCleaner też go nie znajduje swoim narzędziem do odinstalowywania. Na starym kompie mam starszą wersję programu, inny system operacyjny i też go nie ma. O co chodzi?
Prawdopodobnie został zainstalowany w postaci “portable”. Wynikają z tego względu jakieś problemy, czy tylko zaniepokoiła Cię jego nieobecność?
“Zainstalowany” i “portable” to przecież dwie sprzeczności. Program pobierałem z DP i normalnie instalowałem. Wersji portable chyba nawet nie ma. A pytam bo nie bardzo wiem jak go teraz odinstalować. Plik uninstall z Program Files nie reaguje. Teraz w komentarzach na DP widzę, że ktoś pisał że go nie ma właśnie w “Odinstaluj programy” w panelu. Ogólnie dziwne, bo chyba każdy zainstalowany program tam powinien być? Ktoś wie czemu ten akurat tam nie widnieje?
Pobierz program myuninstaller - znajdzie wszystko zainstalowane http://www.nirsoft.net/utils/myuninst.html
Tego się nie instaluje. Pobiera się z dołu strony spolszczenie i ciut wyżej program. Wypakowuje się oba zipy, zawartość spolszczenia wkleja do folderu programu, potem dopiero usuwa się folder spolszczenia i zipy. Narzędzie ma ok 100KB i może być na pulpicie, czyli byle gdzie. Rozpatrzysz się w zaawansowanym odinstalowaniu. Sporo opcji. Ma tryb zaawansowany.