Allegro - czarna lista sprzedawców

Przed zakupem czegokolwiek na Allegro, sprawdzasz opinie o sprzedawcy? Zawsze tak robię i problemu nigdy ze sprzedającymi nie miałem.

Też zawsze tak robię, a mimo tego zdarzają się oszuści.
Niektórzy przyjęli inną taktykę. Taki oszust na wszystkie negatywne opinie reaguje tak samo, czyli walczy do upadłego, straszy paragrafami i sądem, kosztami adwokata, żądaniem zadośćuczynienia, wysyła listy polecone z “ostatecznymi przedsądowymi żądaniami usunięcia negatywnej opinii” i ludzie się z nich wycofują, pomimo że negatywy są w pełni zasłużone. Dlaczego? Głównie dla świętego spokoju. Po cholerę komuś sprawa w sądzie, nawet jak wygra, o… opinię.

Wyszło na to, że to temat do narzekania. Nie znajdzie się osoba, która personalnie poda listę oszustów z allegro. To allegro powinno dać opcję zgłaszania nękania kupujących przez sprzedawców w sprawie negatywnych opinii. Gdy sprawa sporadyczna, to pomyłki i wady niedostrzeżone się mogą zdarzyć, ale przy lawinie zgłoszeń, to allegro powinno od razu zawiadamiać policję o podejrzeniu popełnienia przestępstwa oszustwa przez sprzedających.
Póki co - na forum DP nigdy nie rozwiążemy żali i pretensji, coby tylko pisać o ich słusznościach.

Też mi się zdarzyły sytuacje zastraszania przez sprzedawcę w celu usunięcia słusznego negatywnego komentarza. Widzę, że to zjawisko bardziej powszechne.

No cóż temat założyłem nie po to, by nagłośnić, nie by zwrócić czyjąkolwiek uwagę.
Mój konflikt i nie mam zamiaru go upubliczniać. Moje pytanie brzmiało czy jest jakiś sposób na stworzenie PRYWATNEJ czarnej listy sprzedawców? Nie ma to trudno. Dowodzi to tylko jak głęboko w poważaniu ma Allegro maluczkiego klienta. Skoro sprzedawca może tworzyć taką listę nicków kupujących, to nie widzę przeszkód, by to działało w drugą stronę.

To gdzie ma allegro kupującego pokazali ograniczając historię opinii o sprzedawcy do jednego roku :wink: