[allegro] Trzeba zrobić przelew? :|

Właśnie kupiłem sobie takie coś:

http://allegro.pl/item219049079_mp4_1gb_2_4_tft_mini_sd_nowosc_16.html

No i na początku piszę że można za pobraniem, więc zamówiłem. Ale później na dole zobaczyłem że trzeba przelewem…

Jest tu jakiś allegrowicz który wie o co chodzi? Bo ja jestem tam zielony…

jeżeli jest napisane,że za pobraniem to można za pobraniem tylko musisz poinformować o tym sprzedającego.

KONTAKT:

tel.071/790-27-63

problem zadzwonić i się spytać ??

BTW przy składaniu zamówienia trzeba zaznaczyć forme płatnosci

Tam nic nie było do zaznaczania. Tam się trza było ugadać przez maila…

Chyba jutro do gościa zadzwonie, bo się nie odzywa. :confused:

Formy płatności

Wpłata na konto bankowe (płatność z góry) Koszt wysyłki: 12,00 zł

Pobranie pocztowe (płatne przy odbiorze) Koszt wysyłki: 19,00 zł

Jak widać można wpłacić pieniążki na konto lub zdecydować się na wysyłkę za pobraniem pocztowym. Najczęściej jest tak, że jeśli chcesz aby sprzedawca wysłał przedmiot za pobraniem pocztowym, to należy go o tym powiadomić - mailowo, telefonicznie to wszystko jedno. Jeśli nie otrzymają jednoznacznej prośby o wysyłanie przedmiotu za pobraniem, to czekają na przelew.

Musisz zadzwonić i ładnie poprosić o wysłanie za pobraniem - sprzedawcy bardzo niechętnie to robią, zwłaszcza jeśli kupujący ma mało/nie ma komentarzy, jest niepewny (rozumiem, że jednym z tych dwóch kupujących jesteś Ty).

Ludzie nie raz się przejechali na wysyłaniu za pobraniem.

walker123 ale sprzet sobie kupiłes. ale teraz bedziesz wymiatał na miescie. Tak wracajac do tematu to przy zakupie zaznaczacz jak chcesz płacic aby zrobic przelew musisz miec konto. A co idzie za tym musisz byc pełnoletni aby miec konto w banku i z tego co ja wiem allegro.pl aby sie zarejestrowac trzeba miec 18lat ukonczone. :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: Jedynie ci pozostaje za pobraniem :lol:

Lub przelewem z poczty

Nie kupuj tego! Ja miałem mp4, matiit miał i nam pękły wyświetlacze! w kieszeni! zal.pl teraz mam mp4 bez obudowy z szybką - opakowaniu po płycie :D:D

a co do kupna, to ja zawsze pisze do sprzedającego, ze wpłaty dokonałem i czekam na przesyłkę lub wybieram opłatę za pobraniem :wink: i nie tylko na allegro tak :wink:

Powiadomiłem mailowo.

Haha… Ty przypadkiem nie jesteś z Gniewkowa!?

Złączono Posta : 31.07.2007 (Wto) 13:00

Ha… a od czego są rodzice? :mrgreen:

Jesteś pewien?

Bo myśle że nawet nie sprawdziłeś tego pisząc ten post

prawda

A żeby wypisać przelew też trzeba być pełnoletnim? Jakoś mi się nie wydaje, sam płacę zazwyczaj przelewem ale bez własnego konta

Aha chyba ze rodzicie ci kupuja to sory myslałem ze to na własna reke robisz. Sorx i zgadza sie jestem z Gniewkowa.

To że sprzedawcy nie chcą wysyłać za pobraniem to nie jest wcale wina allegrowicza z kilkoma pozytywami tylko wina PP. Ja sprzedaje wiele rzeczy na allegro i w swojej karierze wysłałem za pobraniem kilka przedmiotów. Nie skłamie jak powiem że co 3 paczka na poczcie ginie ( oczywiście że czym większa kwota do zapłaty tym częśćiej paczka znika ).

Pamiętam że kiedyś było tak że za zaginioną paczkę zwracali tylko i wyłącznie koszt nadania… nie wiem jak jest teraz…

Sorry za “mały” off top

:stuck_out_tongue:

żeby mieć konto nie trzeba mieć 18 lat ja mam 15 i mam konto w mBanku tzw. Izzy.

jeżeli nie masz konta to idziesz na pocztę i tam wpłacasz kasę na konto, ale są 2 minusy:

• przelew długo idzie

-duża opłata 2,50zł