AllPlayer nie ładuje napisów

Cześć, mam problem z programem AllPlayer, wersja 3.3. Chcę sobie oglądnąć film z napisami i mam problemy z ich załadowaniem do programu. Niby wszystkie ustawienia w programie “zaznaczone” są na automatyczne wyszukiwanie i ładowanie napisów, ale nie mogę ich odtworzyć. Nawet jak ręcznie przeciągam napisy na okno filmu to też się nie ładują. Kiedyś mi wszystko ładnie chodziło, a teraz… nic nie jest jak dawniej (jeżeli chodzi o Allplayera). Ktoś może wie, w czym problem? Z góry dzięki za pomoc

czy folder z napisami ma taką samą nazwę co film

U mnie pomagało: odinstalowanie kodeków i AllPlayera, po czym zainstalowanie kodeków ffdshow i później Allplayer i napisy były. Z tym że czasami jak zminimalizowałem podczas odtwarzania Allplayera to później nie wyświetlało już napisów i musiałem zamknąć odtwarzacz i na nowo otworzyć.

Nie jest to konieczne.

Najważniejsze, aby plik z napisami znajdował się w tym samym folderze, co plik z filmem, aby napisy zostały załadowane automatycznie.

Powiem tak: plik z filmem i plik z napisami mają tą samą nazwę i są w tym samym folderze. Używam kodeków z pełnej wersji allplayera, real alternativ i k-lite codec pack. czytałem sobie porady w innych postach odnoszące się do mojego problemu i wiele osób pisze, że ma problemy z allplayerem i odtwarzaniem w nim napisów. jest to fajny odtwarzacz, ale niestety czasem bardzo zawodny. Może jeszcze jakieś pomysły na rozwiązanie problemu? :smiley:

Poczytaj tu

Można zrobić to przez filtr ffdshow.- wchodzimy w zakładkę i z lewej strony na liście znajdujemy napisy i odhaczamy - ok i nam czyta film z napisami

Windows Media Player - teraz odtwarzane - więcej opcji - typy plików i odhaczamy - ok

teraz zrobimy żeby Windows Media Player czytał ci napisy

Windows media player a włączanie napisów

metoda 1

Można zrobić to przez filtr ffdshow.- wchodzimy w zakładkę i z lewej strony na liście znajdujemy napisy i odhaczamy - ok i nam czyta film z napisami

metoda 2

Zainstaluj wtyczkę DivXG400 działa z każdym odtwarzaczem

potrzebujesz tego kodeka :

http://www.free-codecs.com/download/DivXG400.htm

Bo to żeby były znaki PL zależy od kodeka/filtra sam w sobie WMP nie obsługuje wyświetlania napisów w filmach *.avi

divxg400 - wystarczyło tam zmienić na polisch i styl środkowoeuropejski i już wszystko gra

jeżeli chcesz bardzo używać programu Windows Media Player to przy tych kodekach które podałem będzie program DirectVobSub który otwiera napisy nawet w WMP

Polecam ci ten odtwarzacz a zapomnisz o problemach z filmami KMPlayer 2.9.3.1428 portable waga ok 40MB środku kodeki i po kłopocie szukać w Google i nie będziesz chciał innych odtwarzaczy znać .

viewtopic.php?f=2&t=270521

ok, to muszę sobie ffdshow’a zainstalować. jednocześnie k-lite pack muszę odinstalować, tak? bo coś mi się obiło o uszy, że nie jest zalecane trzymanie więcej niż jednego kodeka na komputerze?

Przeczytaj dokładnie

najpierw odinstaluj wszystkie kodeki i zainstaluj te

kodeki CCCP + Real Alternative

CCCP ma w sobie ffdshow

ok, dzięki. zabieram się do pracy