Witam mam problem od jakiegoś czasy gdy Wcisnę ALT+F4 pokazuje mi sie przełącz użytkownika .
a wcześniej było zamknij.
Zrobiłem tak jak poniżej i nie działa
moze jakieś inne pomysły ?
Otwórz Edytor rejestru
Przejdź do następującego klucza rejestru:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
Utwórz nową wartość DWORD o nazwie Start_PowerButtonAction . Ta wartość steruje domyślną akcją w klasycznym oknie dialogowym Zamknij, które jest wyświetlane po naciśnięciu klawisza skrótu + na pulpicie.Ustaw go na jedną z następującycy 2 = set “Zamknij” jako domyślną akcję
Zawsze możesz sprawdzić czy na koncie ograniczonym rejestr jest poza zasięgiem.
Jak nie zamyka za szybko pop-upów to na koncie ograniczonym wyskoczy:
bla bla bla, bo “odmowa dostępu na podstawie uprawnień do rejestru”.
A plik dla current user chyba nie działa tylko na koncie zepsutym lub gościa jak nie nadpisuje go w tym wypadku hierarcha kluczy “local machine” lub inny super mocny mechanizm “wytłumaczalny”.
Wtedy niby można próbować z cmd (z uprawnieniami admina uruchomionego) wymusić scalenie bez logowania się na konto admina (by nie zeżarło mu “coś” 1 GiB RAM w tle) - jak już wiemy, że to local machine unieważnia klucz current user.
Możliwe, ze rozszerzony menedżer zadań będzie będzie miał w “uruchom nowe zadanie” haczyk “z uprawnieniami administratora”.
Nic nie trzeba skopać. Wystarczy suwak UAC przesunąć na pozycje “Nie powiadamiaj nigdy”
Można tez mieć zainstalowana ochronę AV która blokuje zmiany w systemie lub jeśli uzywa sie Defendera ustawioną blokadę przed naruszeniami i zaznaczony folder gdzie sa pliki rejestru.
Jeśli masz dwa konta to musisz sie zalogować na koncie które ma uprawnienia administratora. Na teenforum sa dwa rodzaje plików reg. **
Pierwsze dla bieżącego użytkownika, czyli jak masz tylko jedno konto i dla wszystkich użytkowników, czyli jak kont jest więcej. To ponizej wpisów gpedit Te pliki się róznią.
Wyłącz Antywirusa. Jesli to Defender to wystarczy wyłaczyć to
Z prawokliku na pliku który ściągnąłeś, wybierz Scal.
Potem sie wyloguj i zaloguj ponownie.
U mnie to działa. Sprawdziłem przed chwila na wersji dotyczacej komputera z jednym kontem, tyle ze musiałem chwile poczekać az system zaskoczył z klawiszami. ( musiałem ze dwa razy klikać Alt + F4) ale to moze być problem z moją klawiaturą bo starawa juz jest i bywa ze klawisze nie kontaktują.