poszukuję alternatywy dla GG 7.0 - nie chcę wyższych wersji, bo są tragiczne; tlen także mi tego nie obsługuję a miranda nei przypadła mi do gustu. najbardziej zależy mi na obsłudze rozmów z nr. powyżej 17000000.
AQQ
Najnowsza beta a i owszem obsługuje:P
WTW. Przesiadłem się z Tlena. Odjazdowy jak dla mnie.
Bardzo dobry program. Błędów mu co prawda nie brakuje (np. ostatnio po wstrzymaniu komputera okno rozmowy nie chciało się rozwinąć z paska zadań), ale i tak jest dużo stabilniejszy niż AQQ (zwróćcie uwagę, że AQQ to wersja “stabilna”, natomiast Whatever to beta). Brakuje mi jednak przesyłania grafik przez XMPP.
Hmm… Potestuję tego Whatevera, jak dotąd miałem AQQ od paru miesięcy i jestem zadowolony. Zobaczymy jak ■■■/WTW się sprawuje
Może Miranda?
polecam Aqq sam miałem problemy z GG i przesiadłem się na AQQ +mniej zżera ramu , fajne dodatki
Bardzo chętnie, jeśli uda ci się ją skonfigurować
Obsługuje Najnowsza wersja Kadu a przynajmniej wresja dla Linuksa i MacOS również obsługuje GG8 i 10 wraz z nowymi numerami i długimi opisami
Pozdrawiam!
Na “czarną godzinę” mam swój config z Mirandy. Raz trzeba czas poświęcić
Dziwne, mi wersja beta AQQ (2.1.0.55) nie sypie się, nie wyskakują mi jakieś niepożądane okienka itp. Hmmm?
WTW jest opisany na stronie producenta jako zżerający sporo ramu, ale za to szybko działający. W dzisiejszych czsaach 30 MB ramu zajęte przez komunikator to chyba nie problem… Swoją drogą, faktycznie chodzi szybko. Przez xmpp da się przesyłać obrazki jako pliki, w czym problem? Chodzi o to, że się w okienku rozmowy nie pokazują?
Producenta? Rotfl, przecież to pisze jedna osoba, konkretnie Kaworu
Ale w ten sposób nie wyślę szybko screena (za pomocą wtyczki dodającej opcję “Wyślij zrzut ekranu”).
W Pidginie jest to rozwiązane tak, że wtyczka wysyła screena na zewnętrzny serwer i wstawia do wiadomości link.
WTW dobry komunikator, tylko brakuje mi w nim emotikon…
Autor WTW ignoruje prośby użytkowników i pisze komunikator pod samego siebie - np. nie toleruje emotek, więc ich nie ma. Dobrze że użytkownicy coś robią, tu masz wybór emotek http://forum.k2t.eu/emotikony/
True? Jak tak, to muszę potestować
Tak to już jest, kiedy program rozwija jedna osoba. W AQQ jest z tym lepiej, może Oconnel jest bardziej tolerancyjny niż Kaworu
Niezależny autor to wyznacznik DOBREGO rozwoju programu. Widzicie, problemem nie jest wdrożenie każdej sensownej propozycji, problemem jest by program nie był za ciężki (AQQ) i przeładowany do bólu (Miranda).
W WTW istnieją wtyczki np. do emotikon i dźwięków, te drugie może kiedyś będą w standardzie, ale to raczej odległa przyszłość