Dotychczas korzystałem z wersji Premium serwisu Google Muzyka ale po informacjach o zakończeniu projektu szukam alternatywy, mam parę płyt CD ze starą muzyką głownie polską, które ciężko dostać w serwisach streamingowych. Miejsce na swoją muzykę, które oferowało Google było genialnym rozwiązaniem, z tego co wiem to jeszcze chyba Apple Music oferuje podobną funkcjonalność tylko nie wiem jak z miejscem na swoją muzykę jaki jest limit utworów może ktoś się na ten temat wypowiedzieć? Słyszałem też o serwisie eMusic ale rozumiem ich filozofii, będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki gdzie można znaleźć miejsce na muzykę?
Chodzi Ci o Muzyka Google Play? Możesz podać jakieś źródło wskazujące na koniec tej usługi? Jak na razie są jakieś domniemania, a ma to zostać przeniesione do YouTube więc to w całości nie zniknie.
Macie odpowiedzi. Oficjalnie jako usługa i aplikacja Google Music Play zostanie zamknięta, to oznacza też, że nie będzie już wspierana… Natomiast playlisty zostaną przerzucone do YouTube Remix. Oczywiście YouTube będzie też poszerzony o funkcje, co ma Google Music Play… Czyli to się sprowadza, że apka Muzyki zostanie porzucona. Ot wyjaśnione