Alternatywa dla Google Muzyka?

Witam.

Dotychczas korzystałem z wersji Premium serwisu Google Muzyka ale po informacjach o zakończeniu projektu szukam alternatywy, mam parę płyt CD ze starą muzyką głownie polską, które ciężko dostać w serwisach streamingowych. Miejsce na swoją muzykę, które oferowało Google było genialnym rozwiązaniem, z tego co wiem to jeszcze chyba Apple Music oferuje podobną funkcjonalność tylko nie wiem jak z miejscem na swoją muzykę jaki jest limit utworów może ktoś się na ten temat wypowiedzieć? Słyszałem też o serwisie eMusic ale rozumiem ich filozofii, będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki gdzie można znaleźć miejsce na muzykę?

Nie rozumiem tego.

Chodzi mi głownie o to ze ten serwis w większości jest darmowy i nie wiem czy ja jestem tutaj produktem czy też inaczej to jest rozwiązane

Chodzi Ci o Muzyka Google Play? Możesz podać jakieś źródło wskazujące na koniec tej usługi? Jak na razie są jakieś domniemania, a ma to zostać przeniesione do YouTube więc to w całości nie zniknie.

Można już pobrać jakąś betę YouTube Remix?

Według tych doniesień (na razie jednak oficjalnie niepotwierdzonych) usługa zostanie przebrandowana na YouTube więc nie zniknie całkowicie.

Macie odpowiedzi. Oficjalnie jako usługa i aplikacja Google Music Play zostanie zamknięta, to oznacza też, że nie będzie już wspierana… Natomiast playlisty zostaną przerzucone do YouTube Remix. Oczywiście YouTube będzie też poszerzony o funkcje, co ma Google Music Play… Czyli to się sprowadza, że apka Muzyki zostanie porzucona. Ot wyjaśnione

Więc pozostaje albo Apple Music z iTunes’em albo ???

Zapisać na kartę pamięci swoją muzykę i odtwarzać z playera, który dostarczył producent telefonu? :grinning:

1 polubienie

http://www.instalki.pl/aktualnosci/software/31124-muzyka-google-play-youtube-remix.html
Tu jeszcze jeden artykuł.

Moze to ci będzie pasować:

Sam innego rozwiązania nie bym nie polecił.
Może poza zakupieniem odtwarzacza, nijak nie mogę się dostosować do słuchania muzyki z telefonu.