Poszukuje alternatywnego oprogramowania dla TeamViewer’a za pomocą którego mógłbym się łączyć zdalnie z komputerami rodziców. Obecnie mieszkam dość daleko i za każdym razem muszę jechać by coś naprawić ew. telefonicznie otrzymuje hasła. Jest to na tyle uciążliwe, że szukam jakiegoś alternatywnego rozwiązania, które pozwoli mi się łączyć bez kontaktu telefonicznego i będzie uruchamiać się wraz z systemem. Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczny.
No i ważne by TeamViewer zainstalować, bo w wersji portable nie ma opcji od automatycznego uruchamiania - trzeba skrót ewentualnie wrzucić do autostartu.
Ultra Viewer jest darmowy dla userów i komercyjnie. Uruchamiasz jako admin i ustawiasz sobie automatyczne uruchamianie przy starcie. Team Viewer po kilku połaczeniach wykryje stwierdzi połaczenia komercyjne i będzie się rozłączał. AnyDesk dobry ale nie jest darmowy ale nie rozłącza połaczeń zdalnych.
Do takich zastosowań idealnie nadaje się dwservice. Darmowy, bez limitów. Instalujesz agenta po stronie klienta. Dostęp uzyskujesz przez przeglądarkę po zalogowaniu na konto.
Używam od lat i tylko raz miałem taką sytuację, a mianowicie połączyłem się z domu do komputera w pracy i w sumie się nie dziwię blokady ,ale po jakimś czasie blokada sama ustąpiła. Łączę się często z rodziną i nigdy mnie nie wywaliło jako komercyjne połączenie.