Cześć oglądałem parę filmów o podkręcaniu i też chciałbym podkręcić swój procek w biosie wszedłem w CPU USAGE a tam mam tak:
co tam zaznaczać ? dodam ze jak dałem cpu frequency np na 222 to samoczynnie podnosi się PCIE Frequency (tak ma być?)
Cześć oglądałem parę filmów o podkręcaniu i też chciałbym podkręcić swój procek w biosie wszedłem w CPU USAGE a tam mam tak:
co tam zaznaczać ? dodam ze jak dałem cpu frequency np na 222 to samoczynnie podnosi się PCIE Frequency (tak ma być?)
Każdy by chciał, a masz o tym pojęcie? jaki zasilacz masz?
Ma być zawsze wartość 100.
Ze screnu wszystkie funkcje spread spectrum daj na Disabled , Cool’n’Quiet daj na Disabled i zapisz bios Save.
I czytaj w necie, wszystko robisz na swoją odpowiedzialność. Kontroluj jego temperaturę.
Do czego potrzebujesz tego podkręcania, bo jeżeli tak tylko dla zabawy a jest to np: twój jedyny komputer to moim zdaniem szkoda się bawić w takie rzeczy, bo zepsujesz jeszcze przypadkiem i zostaniesz bez kompa.
Jeżeli pod gry to pewnie i tak dużej różnicy nie zauważysz, bo jeżeli gra teraz mocno tnie to nawet po podkręceniu będzie cięła.