AMD Athlon 64 X2 6000+ problem

Witam wszystkich

Otóż mam taki problem. Kupiłem nowy procesor AMD Athlon 64 X2 6000+ i podczas pracy w internecie wszystko się muli. Posiadam płyte główną GA-M55S-S3 v1.0.

Przeinstalowywałem Bios’a już 4 razy na F12. Możecie mi pomóc? Instalacja windows’sa 3 razy dziennie trochę nudzi. Błagam pomóżcie :?:

Będę wdzięczny :-o

masz wersje proca 89watt czy 125watt, może masz 125 i Ci płyta nie ciągnie albo słaby zasilacz

Co to znaczy, że przeinstalowałeś BIOSa na F12? Można wgrać inną/nowszą wersje BIOSa lub go przywrócić do ustawień domyślnych.

Sprawdź, czy masz po instalowane odpowiednie i nowe sterowniki dla Twojej płyty głównej i innych komponentów.

poczytaj

http://www.poradykomputerowe.pl/sprzet_ … a-641.html

bloomm , Ty nie kombinuj z biosem tylko sprawdź czy masz zainstalowany komplet sterowników. Najlepiej instalację zrób z płyty CD dołączonej do płyty głównej. Jaki posiadasz system operacyjny? Przed instalacją sterowników uruchom menadżer urządzeń i sprawdź czy są w nim widoczne jakieś “kolorowe znaczki”.

Jaką posiadasz kartę graficzną? Instalowałeś do niej aktualne sterowniki?

Mam win xp sp2 karte graficzną geforce 9600GT stery wszystkie zainstalowałem. mam wykrzyknik przy dźwięku i krzyżyki przy karcie sieciowej. a tak konkretniej komp tnie się tez na pulpicie i w programach graficznych (np photoshop) proc się nie grzeje mam program core temp pokazuje mi temp od 36’C do 58’C.

Dodane 18.02.2010 (Cz) 19:39

A może ja mam za słaby zasilacz??? 420 w. + karta geforce 9600 też ciągnie prąd, proc 125 w i dysk twardy seagate 250 gb

Sory że tak późno ale jaki masz dokładnie zasilacz bo niektóre na głównym złączu mają tylko 20 pinów i to może spowodować pogorszenie dostaw prądu do płyty.