Mam na sprzedaż można by powiedzieć zabytkową już kartę graficzną pamiętająca czasy kiedy produkowała je firma ATI przejęta przez AMD. Jest to model Radeon HD3450 z pokaźną ilością pamięci V-RAM 512MB DDR2, która jak na rok 2008 kiedy to nowe technologie dopiero raczkowały. Ta karta jest jedną z mocniejszych na złącze AGP. Posiada pełen zestaw złącz w postaci HDMI, DVI, D-SUB zasilana dodatkowo nie jak dzisiaj wtyczką PCI-E, ale poprzez Molex pobór prądu przez kartę to około TDP 25W. Karta w spoczynku przy 30% pracy wentylatora utrzymuje temperaturę 30-35C, sprzęt, który wykorzystałem do sprawdzenia karty nie dał rady wygrzać tej karty, ale więcej jak 60C nie powinno być. Cóż można powiedzieć karta dobra dla osób czujących sentyment do tamtych czasów i gier, chcących złożyć tzw. komputer retro.
Framebuffer: 512 MB
Memory Type: DDR2
Memory Bus Type: 32x2 (64 bit)
DirectX Compliance: 10.1
OpenGL Compliance: 2.1
PS/VS Version: 4.1/4.1
Process: 55 nm
Memory Clock: 400 MHz
Memory Bandwidth: 6 GB/sec
FLOPS: 48 GFLOPS
Pixel Fill Rate: 2400 MPixels/sec
Texture Fill Rate: 2400 MTexels/sec
Series: Radeon HD 3xxx
GPU: RV620
Release Date: 2008-01-23
Interface: AGP 8X
Core Clock: 600 MHz
Patrząc na ceny tej karty na allegro moja oferta jest bardzo atrakcyjna, a posiadam do niej BOX (pudełko, płyty, instrukcja) oprócz blaszki (inaczej śledź). Karta jest w pełni sprawna bo i mało używana, a może nawet wcale
W przypadku problemów ze sterownikami podeślę na e-mail link do odpowiednich.
Cena: 30zł+kw 8,60zł paczkomatem. Tylko allegro link na PW.