AMD Catalyst źle instaluje sterowniki

Witajcie drodzy forumowicze,

w poprzednim moim temacie rozwiązałem problem domniemanych “artefaktów” z czego wyniknął kolejny - ten właśnie. Mianowicie w ciągu tygodnia zainstalowałem Catalysta 4-krotnie (13.x > 14.4 > 14.7 Beta > 14.4)

Jednakże odpalając dzisiaj komputer i chcąc wejść do Catalysta ten wywalił komunikat, że plik został przeniesiony (.exe) i nie mogłem go odpalić, więc odinstalowałem go ponownie, usunąłem wszystkie foldery z dysku systemowego i zainstalowałem na czysto. Skutki są takie, że karta graficzna w Menedżerze Urządzeń to podstawowa karta graficzna Microsoft (co ciekawe - tak samo nazywa się w GPU-Z, z tym że ten drugi pokazuje prawidłowe dane dla niej, jest to MSI R9 280X), dodatkowo nie mam .exe do odpalenia Catalysta, a w tle nie chodzi żaden jego proces. 

Jak mam przywrócić CCC do działania?

Pozdrawiam.

EDIT:  Żeby było prościej odinstaluje CCC. Pokierujcie proszę co mam zrobić jak nie mam sterów, żeby było dobrze, może sam robię coś źle.

Ku mojej jakże wielkiej uciesze sterowniki z płyty tworzą folder ATI na dysku C i nic poza tym. Karty nie wykrywa, pliku .exe dalej nie ma.

Witam. skorzystaj z tego programu w trybie awaryjnym następnie zainstaluj sterowniki

http://www.dobreprogramy.pl/Display-Driver-Uninstaller,Program,Windows,47643.html

tosiekbu,  zrobiłem jak napisałeś tzn. póki co użyłem tego programu w trybie awaryjnym. Jednakże przed jego użyciem menedżer urządzeń nie wykrywał drugiej karty graficznej, a teraz znowu mam podstawowa karta graficzna microsoft. Mam instalować te sterowniki? Czy coś jest nie tak? 

zainstaluj :slight_smile:

Wszystko w porządku - karta wykryta poprawnie, sterowniki działają  :mrgreen: Wielkie dzięki za pomoc!

Panie Adminie można zamknąć już temat  :smiley: