@bartek
Bierz x6 rdzenie>prędkość
Jak ja kupowałem swojego kompa w październiku, to znalazłem testy w których np Phenom x2 BE podkręcony do 4GHZ był o 3-4fps miał gorszy niż stockowy Athlon x3 445 3.1ghz którego kupiłem.
Programy winrar 64bit będą szybciej pakować/wypakowywać, też to w testach pokazało że athlon ma więcej punktów. Napisałeś że jest tańszy to można brać:)
Do gimnazjum nigdy nie chodziłem, bo wtedy gimnazjum nie było jeszcze, zapewne mam więcej lat niż Ty, bo widzę, po twoim zachowaniu.
Jeśli jest tańszy- tego nie wiem, to można brać, ja się patrzę na nasz rodzimy rynek, a nie zagraniczny, tam to inna bajka, pracowałem w Holandii to wiem. Za 2 dni roboty miałem SE k750i jakieś 5 lat temu jak byłem.
Hm to co powiesz jak kupujesz dziecku- dziecku nie komuś starszemu który się zna itp. za 3tyś zł kompa jak i tak mając np 8lat dosłownie tego nie wykorzysta.
Ja pisząc że tego nie wykorzysta mam na myśli to, że kupując np u nas w Polsce ten droższy procesor, przepłacasz. chyba że jesteś grafikiem, edytujesz filmy(konwersja) i wszystko gdzie procesor będzie wykorzystany w 100%. Jak wiemy i ten kto się interesuje, w grach 6rdzeni nie wykorzystamy, do gier x4 spokojnie wystarczy.
Tak samo jak kupno procesora i7 2600k też do gier nie potrzebne można do grafiki dołożyć, a większej mocy nie uzyskasz co do ceny którą musimy dopłacić:/
i7 mając 2wątki na rdzeń-widziany jako 8 dla w.w zastosowań jest w 100% przydatny, zaś w grach nie bardzo. Mamy i5 2550k bardzo dobry procek… a za resztę dopłacamy do grafiki.
Zgadzam się, w lipcu kupowałem 2gb do kompa za 70zł
eh szkoda że nie mogłem przewidzieć że tak ceny się zmienią;( Miałbym 6gb w kompie a nie 4gb.
Można spokojnie zrobić duala z 2x 4GB lub jak się ma większe zastosowania to i 3x 4Gb.
Pozdro