Amd radeon 6600M i 6700M series spowalnia ładowanie systemu


(dre4merOn) #1

Cześć. Gdy włączona jest karta amd radeon 6600M i 6700M series razem z integrowaną Intel HD graphic 3000 to system Windows 10 Home x64 bardzo wolno się uruchamia. Sprawdziłem w biosie wyłączając amd. Gdy natomiast sama karta zintegrowana działa system startuje całkiem szybko. Dodam, ze laptop jest po upgradzie z Windows 7 na Windows 10. Czy mogę naprawić tak laptopa Lenovo G770 by karty razem startowały i nie opóźniały uruchamiania systemu?


(bison616) #2

jeżeli system tak sie długo ładuje z 2 kartami to jest to zapewne kwestia odpowiednich sterowników do obu kart (niekoniecznie najnowszych)


(dre4merOn) #3

Wyczytałem na innym forum angielskim, że takze beta sterowniki mogą pomóc. Co o tym sądzisz?


(KAZDAN63) #4

Najlepiej kupić SSD . Czy Cię na to stać i czy to Ci się opłaca ?

http://www.x-kom.pl/p/223511-dysk-ssd-crucial-250gb-25-sata-ssd-mx200-7mm.html

Ja uważam , że obecnie instalacja WINDODS-a na dysku HDD (zwłaszcza 5400 rpm) to kompletne nieporozumienie .

 


(dre4merOn) #5

Hmm to nie jest rozwiązanie problemu. Pisałem ,że na zintegrowanej włącza się całkiem szybko a na amd system uruchamia się około 2 minuty. Chociaż w jednym się z Tobą zgodzę. Nie ma porównania SSD a HDD. W swoim laptopie zamontowałem SSD ocz tiron 150 i przesiadłem się z hdd jakiś tam seagate. SSD miażdzy HDD. Więc w moim przypadku warto było. W tym przypadku, opisanym na forum nie sądzę.


(KAZDAN63) #6

To będziesz musiał się  “męczyć” .


(dre4merOn) #7

A co z tymi beta sterownikami warto spróbować? Czy format na czysto 10-ki?