AMD RX 5600 XT ciągłe crashe gier

Witam, mam pytanie kupiłem msi rx 5600 xt gaming x od czasu zakupu wywala mi gry powód to directx error przy dużym obciążeniu.
Wie ktoś jak to narawic?

Z moją starszą kartą graficzną miałem podobny problem lecz w niej udało się znaleźć stabilne sterowniki i problem ustał.

próbowałem już z sterownikami, biosem, undervoltingiem, reinstall win 10 i ramem.

Karta została kupiona z drugiej ręki.

Moje specyfikację komputera:

Cpu: Ryzen 5 3600

Gpu: Amd rx 5600 xt gaming x (wersja msi)

Ram: 16gb ddr4 2666mhz

Zasilacz: Coller Master 750 watt

Płyta główna: Asus prime b450m-a II

Dysk: SanDisk Extreme Pro 500gb nvme m2

Sprawdzałeś kartę FurMak’ iem? Może być, że karta uszkodzona jeżeli masz możliwość to oddawaj do sprzedawcy.

w furmarku zrobiłem 20 minut GPU stress test + x4 msaa i było wszystko ok temperatury były 40/55 stopni. A na GPU Benchmark to są wyniki

We wszystkich grach masz ten problem? Instalowałeś najnowsze sterowniki 22.11.2?
Odinstaluj obecne sterowniki przy pomocy ddu: Display Driver Uninstaller Download version 18.0.5.9 i zainstaluj najnowsze.
Jak była ta starsza karta?

nie we wszystkich w assetto corsa mam ustawienia na ultra + mody graficzne i chodzi bez zarzutu ale w gta 5 na najwyzszych mnie crashuje i cs go jak chce odpalic to mnie wywala od razu jak i w forza horizon 5.
Tak instalowalem najnowsze sterowniki i to nie pomogło nawet instalowałem na świeżym dysku też nic.
już próbowałem zrobić to z ddu ale też nie pomogło.
starsza karta to była Nvidia Gtx 1050 ti 4gb cerberus

taka jest informacja od fivem(GTA 5)
image