Amd vsr

Witam posiadam kartę graficzną AMD a kąkretnie RX 470 4gb i chciałbym użyc opcji vsr w sterownikach amd by zwiększyc moją natywną rozdzielczość (16:10 1440x900) w grach niestety po włączeniu vsr i odpaleniu gry w wyższej rozdzielczości gra jest rozpikselowana, chciałbym się dowiedzieć w czym tkwi problem dodam jeszcze że monitor jest podpięty do karty przejściówką vga-hdmi ale podłączając kartę do innego monitora przez zwykłe hdmi jest ten sam problem.

Włącz VSR i sprawdź w ustawieniach ekranu w Windowsie jakie rozdzielczości są wtedy obsługiwane. Niektóre gry mogą przypisać na starcie jakieś dziwne rozdzielczości. Pokaż też jakie są to błędy w obrazie. Najnowsze sterowniki? Pamiętam, że jakiś czas temu miałem artefakty przy VSR na RX 480 przez problemy ze sterownikiem. Polecam też włączyć skalowanie GPU.

Bez vsr mam fhd a po włączeniu vsr mam jeszcze. 1920x1200,16??x1050 i jakąś sporo wyższą po włączeniu skalowania gpu jest tak samo a w grach wygląda to tak że widać tylko część obrazu reszta jest jakby poza ekranem sterowniki najnowsze

Teraz teoretycznie skalowanie działa ale na 1440x900 i 2560x1600 mam dokładnie tyle samo fps więc coś chyba jest nie tak.

Masz jakiś pomysł co jest nie tak?