Witam jeszcze raz,
Mam jeszcze stację Dell M6800, nie młody ale to i tak inna klasa działania i szybkości. Czasami zdarza się jednak, że np. w połowie oglądania YT, czy pracy w excelu potrafi się zaciąć (nie zawiesić) trzeba wtedy odczekać ok 2 min i potem działa normalnie.
Jak Juliusz znalazł byś czas i przeanalizował txt z FRST i podał ew receptę? był bym bardzo wdzięczny.
Addition.txt (39,3 KB)
FRST.txt (39,3 KB)
Jest kilka zmian wprowadzonych przez inne programy. Niektóre wrócą, np. ustawienia Antywirusa
Możesz usunąć
Kerish Doctor 2023
oraz
Wise Care 365 5.91
Masz Nortona i jeśli nie zauważyłeś trudności w działaniu, to zwyczajnie go zostaw
Po zastosowaniu pliku naprawczego z FRST i ADWCleaner, zrób skan rejestru CCleaner jak poprzednio
- Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. D:\czyszcz
fixlist.txt (1,8 KB)
„Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze” - Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
- Po restarcie wklej plik wynikowy.
- Pobierz ADWCleaner
- Uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść - Wklej plik wynikowy.
- Zrób świeży skan FRST i wstaw logi do kontroli
Pozdrawiam serdecznie
Juliusz
Jeszcze raz dziękuję za pomoc…
A odnośnie sprawy - zrobiłem wg listy. Wyłączanie i uruchamianie trwa tyle samo, to znaczy migiem - nigdy nie narzekałem. Norton ma jeszcze licencje, więc zostanie, Kerish wyleciał ale Wise też jeszcze zostanie. Na opisywaną przypadłość muszę trafić, czasem dwa razy dziennie zatnie się a potem parę dni spokoju. Tego nie pisałem powyżej - ale jak się zatnie, to potem nadrabia wszystkie kliknięcia jakie zrobiłem w trakcie zacięcia, więc otwiera pliki, programy etc. i np. lata po komórkach w excelu i wszystko robi na raz…
Dam znać po paru dniach czy występuje nadal.
pliki po skanach:
Addition.txt (39,8 KB)
AdwCleaner[S11].txt (3,4 KB)
FRST.txt (38,1 KB)
Dziękuję i pozdrawiam!
W logach jeszcze widać
Kerish Doctor 2023 (HKLM-x32\...\{EF70A54F-E09E-4570-8F21-C7674CDDB5B6}_is1) (Version: 4.91 - Kerish Products)
I jest uruchomiony z zadań
Task: {F9641C2D-F3D0-4B73-B657-3FD7E5287E5F} - System32\Tasks\Kerish Doctor => C:\Program Files (x86)\Kerish Doctor\KerishDoctor.exe [4507768 2023-04-17] (KERISH PRODUCTS LLP -> Kerish Products LLP)
Czy na pewno udało się go usunąć?
Możesz wspomóc się
Lub posiadanym CCleaner
Oczywiście daj znać jak działa komputer
Pozdrawiam serdecznie
Juliusz
Witam,
Od tygodnia po czyszczeniu dell ani razu nie zaciął się. Uważam, ze problem nie istnieje…
Dzięki wielkie za pomoc!
Dziękuję za informacje
Zaznacz post, który rozwiązał Twój problem. Wystarczy jeden
W razie kolejnych kłopotów z komputerem, pisz
Pozdrawiam serdecznie
Juliusz
Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.