Anbernic RG35XX H

Kupiłem sobie taką oto konsolkę do gier RETRO: Anbernic RG35XX H

I pojawia się tutaj kilka pytań.

Gdzieś przeczytałem że obsługuje karty do 512 GB. Tylko czy na pewno? Taką właśnie kupiłem markową.

Dalej.

Automatyczne wykrywanie gier, oraz dodawanie nowych silników. Co zrobić abym spełnił te dwa punkty? Chodzi mi o to, żebym mógł emulować jak największą ilość systemów / konsol. Wiadomo, że gdzieś do okolic generacji PS1.

I trzecia: w jakim formacie powinny być wrzucane gry.

I kolejna: system po polsku - jest taki?

Co mogę zrobić aby wykorzystać możliwości tego sprzętu do maksimum?

Jak dla mnie konsola jest lepsza niż PSP. Ale wiadomo: to nieco inny sprzęt i inne jego zastosowanie. Lepiej mi leży w rękach niż PSP i lepiej się gra. Jeszcze kilka lat i ludzie zamiast gier retro, będą zbierać urządzenia do ich odtwarzania :slight_smile:

No to ją wsadź i zobacz. Na oficjalnej stronie podają 512GB maximium.

W takim jakim je masz/pobierasz. np iso/cso dla psx/psp.
tu masz listę, generalnie wystarczy zazwyczaj tylko wypakować:
https://emulation.gametechwiki.com/index.php/List_of_filetypes

A jakieś tutoriale przeglądałeś?

To że kupiłem, nie oznacza, że już ją mam :slight_smile: Nie dodałem, że na nią czekam, zamówiłem z amazona.

Dzięki @silvver za wyjaśnienia co do tych formatów.

Coś przeglądałem.

Ostatnia kwestia nad jaką się zastanawiam:
jaki obecnie system jest najlepszy pod to, aby urządzonko obsługiwało jak najwięcej systemów.

Niby ten GarlicOS jest ale ostatnie wpisy jakie znalazłem na jego temat są z 2023 roku.

Film który wskazałeś tego nie wyjaśnia.

stokowy z patchami:

albo GarlicOS, MuOs czy Koriki.
Soft możesz potem zmienić.

GarlicOS jest tylko dla oryginalnego 35XX dzisiaj nie do kupienia.

Nie ma sensu go zmieniać jak dla mnie. Na szczęście zachowałem oryginalną kartę pamięci więc bez problemu wracam do oryginalnego systemu.

Może mi ktoś pomóc z inną kwestią? Chodzi o wgrywanie gier na kartę SD do slotu numer dwa. Mam kartę 512 GB Sandisk ale za nic nie potrafię poprawnie wgrać na nią romów. Ktoś wie, jak to się powinno robić według instrukcji? Bo nic nie pomaga. Mam sformatowaną kartę 512 GB na FAT32, robię katalogi ROMS oraz PSP, wrzucam gry i nic. Nie widać ich.