Dzisiaj kupiłem sobie przez allegro LG Swift Black P970 który ma Android 2.2 Froyo którego można zaktualizować do Android 2.3 Gingerbread
i mam do tego pytanie czy można zepsuć telefon przy wgrani nowego androida (bo nie mam gwarancji na telefon) i czy będą jakieś korzyść po między nimi a Android 2.3 Gingerbread ???
Oczywiście, że istnieje możliwość zepsucia telefonu przy aktualizacji. Może ci telefon po prostu zgasnąć i już się nie włączy, z tym, że jest to bardzo rzadkie, ale możliwe.
Moim zdaniem nie warto wgrywać, 2.2 to szybki i stabilny system, jest możliwość instalacji aplikacji na kartę sd, i ogólnie wgranie 2.3 nie przyniesie jakichś wielkich nowości.
Rozważałbym aktualizację do 2.3 tylko jeżeli 2.2 sprawia ci problemy, np. z szybkością działania aplikacji.
No jak nieoficjalne. Na stronie LG jest napisane że jest możliwość aktualizacji. Czyli jak uwalę sobie telefon podczas aktualizacji to ■■■■? Mam ten sam telefon i też chciałem aktualizować.
Jeśli masz rację, to jest to oczywiście oficjalna aktualka.
Ja powiem tak- jeśli zrobisz wszystko zgodnie z instrukcją, to na 99% będzie wszystko OK, skoro to oficjalna aktualka to ja na Twoim miejscu nawet bym sie nie zastanawiał.
Ja aktualizowałem swojego Galaxy 3 z 2.1 do 2.2 oficjalnego, jednak potem zaaktualizowałem do czystego 2.2 nie brandowanego i nie wystąpiły żadne problemy.
2.2 jest całkiem OK ale 2.3 zawsze nowszy, zrobisz jak chcesz ja bym aktualizował skoro oficjalne.
Zaktualizowałbym ale gdy wybieram aplikację ‘Aktualizacja oprogramowania’ a następnie Sprawdzanie aktualizacji oprogramowania wyskakuje błąd :
Mam go USB do komputera podlączyć i wtedy?
Po drugie, nie mogę go zsynchronizować z LG PC Suite IV. Podłączam USB, włączam tryb przesyłania USB i nic, nie wykrywa (nawet gdy jest wyłączony tryb przesyłania). W poradach dotyczących synchronizacji wyskakuje aby włączyć tryb PC Suite tylko tutaj takich trybów nie ma. Ech…