Android 2.2 Froyo, zaktualizacja do Android 2.3 Gingerbread

Dzisiaj kupiłem sobie przez allegro LG Swift Black P970 który ma Android 2.2 Froyo którego można zaktualizować do Android 2.3 Gingerbread

i mam do tego pytanie czy można zepsuć telefon przy wgrani nowego androida (bo nie mam gwarancji na telefon) i czy będą jakieś korzyść po między nimi a Android 2.3 Gingerbread ???

Oczywiście, że istnieje możliwość zepsucia telefonu przy aktualizacji. Może ci telefon po prostu zgasnąć i już się nie włączy, z tym, że jest to bardzo rzadkie, ale możliwe.

Różnice między 2.2 a 2.3 masz tutaj

ja byś cie zrobili w moim przypadku ?

Moim zdaniem nie warto wgrywać, 2.2 to szybki i stabilny system, jest możliwość instalacji aplikacji na kartę sd, i ogólnie wgranie 2.3 nie przyniesie jakichś wielkich nowości.

Rozważałbym aktualizację do 2.3 tylko jeżeli 2.2 sprawia ci problemy, np. z szybkością działania aplikacji.

jeszcze jedno pytanie czy za aktualizację androida się płaci czy nie mogę sobie poczekać z nią ?

Te aktualizacje są nieoficjalne więc wgrywasz sobie je sam, za darmo

No jak nieoficjalne. Na stronie LG jest napisane że jest możliwość aktualizacji. Czyli jak uwalę sobie telefon podczas aktualizacji to ■■■■? Mam ten sam telefon i też chciałem aktualizować.

Jeśli masz rację, to jest to oczywiście oficjalna aktualka.

Ja powiem tak- jeśli zrobisz wszystko zgodnie z instrukcją, to na 99% będzie wszystko OK, skoro to oficjalna aktualka to ja na Twoim miejscu nawet bym sie nie zastanawiał.

Ja aktualizowałem swojego Galaxy 3 z 2.1 do 2.2 oficjalnego, jednak potem zaaktualizowałem do czystego 2.2 nie brandowanego i nie wystąpiły żadne problemy.

2.2 jest całkiem OK ale 2.3 zawsze nowszy, zrobisz jak chcesz ja bym aktualizował skoro oficjalne.

No wiesz :

Zaktualizowałbym ale gdy wybieram aplikację ‘Aktualizacja oprogramowania’ a następnie Sprawdzanie aktualizacji oprogramowania wyskakuje błąd :

Mam go USB do komputera podlączyć i wtedy?

Po drugie, nie mogę go zsynchronizować z LG PC Suite IV. Podłączam USB, włączam tryb przesyłania USB i nic, nie wykrywa (nawet gdy jest wyłączony tryb przesyłania). W poradach dotyczących synchronizacji wyskakuje aby włączyć tryb PC Suite tylko tutaj takich trybów nie ma. Ech…

No spróbuj podłączyć tela do kompa (PC Suite) na czas aktualizacji.

Zapewne masz ustawione na tryb USB, musisz zmienic opcje w telefonie.

Ustawiania>Komunikacja>Ustawienia USB> PC Suite lub coś podobnego

Ja mam Samsung Galaxy wiec moze byc troche inaczej (ja mam Samsung Kies na tej liście) jednak myśle że sobie poradzisz :slight_smile:

Powodzenia.

Nie ma ‘Komunikacja’ a reszty nie znalazłem. :smiley:

To poszukaj w Ustawieniach :slight_smile: Ja mam G3 na 2.2 wiec moze byc troszke inaczej :slight_smile: