Za każdym razem jak wchodzę na stronę internetową (choćby Interia), wyskakuje mi reklama, że mam wirusa. Oprócz przyciasku OK nie ma nic. W związku z tą reklamą (bo z tego co czytałam są to płatne reklamy), nie mogę swobodnie poruszac się po internecie. Jak się tego pozbyć? Mam w telefonie Avasta, ale on nie wykrywa żadnego wirusa. Praktycznie nie mogę korzystać z internetu w telefonie, bo zaraz skakuje mi ta reklama. Proszę pomóżcie jak mam się tego dziadostwa pozbyć.
Antywirusy na systemie Android są tylko zbędnymi aplikacjami. Ja osobiście od kilku lat nie mam żadnego Antywirusa na Androidzie i nie mam problemu, że wisusy są w telefonie czy coś. Wirusa nie masz. Jest to reklama, dzięki której “lajk” potwierdzi opcją “ok” reklamę i zostanie pobrana opłata sms, bądź zostanie ściągnięte jakieś oprogramowanie typu aplikacja, która siedzi w tych reklamach.
to nie wirus olej to. nie radze sciągać adaway ja posiadałem z dostępem do roota strasznie laguje sprzęt odinstalowałem to i jest o niebo lepiej. moja rada po prostu to olej. co do adblock plus .apk nigdy nie kożystałem tak jak luckypachers
Moi znajomi mnie często o to pytają, nie mają antywirusa, ale są przekonani że im wykryło wirusy. Można spróbować adblock browser do pobrania ze sklepu play, jak kto woli
To nie są żadne wirusy. “Lajk” myśli że ma wirusa po przez taką reklamę i po naciśnięciu na niby wirusa, użytkownik Androida zostaje przekierowywany na stronę reklamy. Zazwyczaj po takim przekierowaniu zostaje wysłany sms i bulimy “za coś” paręnaście złotych tygodniowo.