[Android] Nie można zainstalować aplikacj na nośniku USB

Witam. Jestem posiadaczem smartphone’a ZTE Grand X In, dziś spotkałem się z dość dziwnym komunikatem. Zechciałem pobrać grę Pocket Legends z Play, ta pobrała się, jednak podczas instalacji pokazuje się następujący komunikat:

Czytałem o tym problemie w internecie, jednak nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi, która pomogłaby mi go rozwiązać. Ponadto przy próbie instalacji przeglądarki Firefox występuje poniższy błąd:

W jaki sposób mogę sobie poradzić z powyższymi błędami?

To pojawia się gdy masz mało miejsca w telefonie na pobrane apk + pliki aplikacji.

Jedyne rozwiązanie jakie mi się nasuwa to zrobić backup kilku aplikacji, odinstalować je, pobrać program po czym przywrócić wcześniej odinstalowane aplikacje.

Też mam często ten problem przy większych grach/aplikacjach, pomaga “wycięcie” muzyki i większych plików z karty SD aby zwolnić miejsce, pobrać aplikację i z powrotem przywrócić wcześniej usunięte pliki.

Na odczepnego można pobrać grę [darmową i oryginalną] z jakiegoś innego serwera typu gryzoń lub apktop, nie powinno być wtedy problemów z instalacją :slight_smile:

Niestety w Androidzie czasem trzeba iść na około żeby uzyskać odpowiedni efekt #-o

Zabawne… wyjąłem kartę pamięci i błąd:

nie pojawia się. Ale takie rozwiązanie, rzecz jasna, nie satysfakcjonuje mnie.

Jeśli chodzi i błąd:

Usunięcie karty pamięci go nie wyeliminowało. A 1,5 GB wolnej pamięci telefonu i karty SD to raczej nie jest za mało dla Firefoxa.