[ANDROID] Przenoszenie danych na kartę SD

A znasz może jakąś klawiaturę podobną do tej co jest w HTC?

Nie, dla mnie wygląd znaczenie nie ma - używam SWYPE, moim zdaniem najwygodniej się na niej pisze. Jeszcze jest SwiftKey, ale SWYPE ma moim zdaniem lepszy słownik i algorytm pisania.

Dla mnie wygląd też nie jest najważniejszy, ale na tamtej najwygodniej mi się pisało, ale zobaczę jeszcze te co mi poleciłeś :slight_smile:

To chyba bug w romie, bo przy Swype jest tak samo, ale klawiatura fajna, super się pisze :slight_smile:

Wracając do tematu to wśród aplikacji które najlepiej sprawują sie do przenoszenia dancyh pomiędzy kartą pamięci, pamięcią telefonu a komputerem najlepiej sprawuje się w moim przekonaniu AirDroid. Co najlepsze nie trzeba przeności przy pomocy kabla USB tylko bezprzewodowo (przez siec lokalną - w tym przypadku za pośrednictwem routera). Apka jest darmowa i banalnie prosta w obsłudze. Po uruchomieniu aplikacji i na ekranie urządzenia widzimy adres internetowy który trzeba podać w przeglądarce komputera. Po wpisaniu na PC (lub laptopie) adresu akcpetujemy połączenie na smartfonie (taki chyba firewall). Apka jest po polsku więc obsługa nie powinna stanowić problemu. Nasza przeglądarka zamienia się w manager plików. Można przenosić z komputera na smartfona, z karty pamięci na pamięć telefonu. Krótko mówiąc prawdziwy kombajn. Jest jeszcze kilka ciekawych apek tego typu jak np mobilny TeamViewer. Odsyłam na tą witrynę yourapps.info/aplikacje-na-androida można tam znaleźć więcej tego typu apek.

Znam aplikacje, ale S2E który polecił mi dragonn jak dla mnie jest super i nic więcej mi nie trzeba :wink: