[Android Studio] Problem z AVD/procesor AMD

Witam
Rozpocząłem zabawę z Androidem i mam taki problem :
Chciałem odpalić sobie wirtualny telefon przez AVD. Zrobiłem według jakiegoś samouczka i niestety nie działa.
Problemem jest chyba to że mam AMD Athlon x2 64 i on nie wspiera VT-x and NX . Mam dwie maszyny jedną na x86 i ta każe mi odpalić wersje ARMową, no i tę drugą która wgl. sypie errorem. Korzystam z API 16.

W linku zrzuty błędów:
https://zapodaj.net/4240d1aca2e9d.jpg.html

Z góry dziękuje za pomoc :wink:

Jeśli dobrze pamięta, to jak procesor nie wspiera wirtualizacji to nic nie zrobisz.

Kurde lipa :frowning: Czyli albo przerzucę się na lapka (choć nie widzę tego Android Studio pod laptopowym Intel Dual Corem i 4Gb RAM) albo urządzenie fizyczne…
No nic dzięki :slight_smile:

Też tego nie widzę, chyba że to ma być na studia to można się przemęczyć z prostymi apkami. Jeśli jednak do normalnej pracy i aplikacje dość rozbudowane to nie ma innego wyjścia, albo normalny komputer, albo fizyczne urządzenie.
Oczywiście na lapka możesz się przesiąść pod warunkiem że procesor wspiera wirtualizację, a z tego co mi wiadomo i pamiętam to dual core nie miały vt-x.

Będziesz się męczył bez wirtualizacji w procesorze ale możesz zastosować inny emulator. Mogę polecić Andy lub Bluestacks