Siema, do uzyskania kompletnej ochrony wystarczy Kaspersky Internet Security 2010? Czy można dodatkowo doinstalować program antyspyware typu Ad-Aware
Dorzuć MBAM i SAS
Czytałem,a gdybym się doczytał to chyba bym nie pisał takich bezsensownych postów jak ty.
Funkcje programu Kaspersky Internet Security
zapewnia kompleksową ochronę komputerów PC przed wszelkimi rodzajami zagrożeń…
Definicja wyjaśnia wszystko ,co jednak nie oznacza ,że nie możesz zainstalować dodatkowego programu … proponuję Ci Spybot Search & Destroy - to darmowy program służący do usuwania z systemu Windows modułów szpiegujących oraz innych modułów szkodzących użytkownikowi. W tym celu Spybot skanuje zarówno dysk twardy jak i pamięć RAM.Mimo, iż Spybot Search & Destroy nie jest programem antywirusowym, obok wyżej wspomnianych modułów wykrywa on również kilka najpopularniejszych trojanów i keyloggerów
Miałem przez pewien czas KAV 2009 i KIS 2010 miały problemy z tolerancją oprogramowania zabezpieczającego innych firm np.
-
KIS 2010 (z tego co pamiętam przed instalacją musiałem usunąć SUPERAntiSpyware Free, McAfee SiteAdvisor (w instalatorze pisało, że wykrył że mam zainstalowany MCAfee Online Scan, choć nie instalowałem)
-
KAV 2009 kazał też usunąć przed instalacją Spybot S&D, a już KIS 2010 nie.
W trybie sandbox KIS 2010 zawieszał się Firefox (problem ustąpił po odinstalowaniu McAfee SiteAdvisor za pomocą McAfee Consumer Product Removal Tool. Miałem też Malwarebytes Anti Malware Free (przy każdej jego aktualizacji KIS 2010 wyświetlał ostrzeżenie o wykryciu ukrytej próby instalacji sterownika czy coś). Poza tym przy pierwszym uruchomieniu wielu programów i gier KIS wyświetlał ostrzeżenia o zachowaniach podobnych do keylogger lub Invader, także się nie zdziw.
Ad Aware Ad aware 8.1 Free kiedyś sprawiało mi problemy (zawieszało się, 17 wyników false positive) a podczas odinstalowywania wykasowało nie swoje pliki z folderu, w którym był zainstalowany, także na własną odpowiedzialność, chyba że to poprawili.
W linku masz listę innych niekompatybilnych aplikacji.
http://support.kaspersky.com/pl/faq/?qid=208279747
nowszej nie znalazłem.