AntyVirenKit IS 2006 - problemy z działaniem/konfiguracją


(Bbieniol) #1

Dokładnie z tym samym walcze :mrgreen: ale nie tylko z tym, bo mam jeszcze jeden problem :frowning:

Przy próbie włączenia automatycznych aktualizacji pojawia się takie okno:

16nv.jpg

No i program się wyłącza =(

No cóż - trzeba walczyć dalej 8)


(squeet) #2

W oknie programu - WebFilter i klikasz 2x na:

Blokuj animacje Flash oraz Blokuj animowane grafiki

8)

Co do C++ - kiedyś tak miałem, ale nie udało mi się zlokalizować przyczyny :?


(Bbieniol) #3

Do tego też doszedłem, ale to nie pomogło :frowning:

Dla przykładu pokaże tutaj fragment idg:

28jb.jpg


(squeet) #4

Zrestartuj kompa ;]


(El Presidento) #5

Hmm a co powiećie o Sprawdzaniu zawartości HTTP :?

Jezeli tego nie wyłącze mam spore problemy, namosta w instrukcji jest tylko na str 52 krótki opis :roll: :

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... ht=#550478


(Bbieniol) #6

Osobiście wyłączyłem sprawdzanie HTTP - dużo rzeczy mi blokowało :slight_smile:

Tylko nie mogę ustawić automatycznej aktualizacji, bo ciagle ten sam błąd wyskakuje :frowning:


(El Presidento) #7

Tylko ze ja mam całkowite zaburzenie pracy internetu nawet po wyłączeniu a firewall konfigurowałem ponad godzine i narazie mam same problemy.

Ale mam nadzieje ze w nabliszym czasie dojde do ładu 8)


(Bbieniol) #8

Ja Firewalla też troche konfigurowałem...

Na początku blokował mi konnekta, później blokował sieć wewnętrzną :?

Ale teraz jest w tej sprawie już dobrze :slight_smile:

Powodzenia :slight_smile:


(squeet) #9

Jeśli chodzi o firewalla, tego modułu nie instalowałem w ogóle.

Powody są dwa.

  1. Mam firewalla sprzętowego (router)

  2. Mam Kerio

Co do działania AV nie mam zastrzeżeń, chociaż komputer mam na granicy tego minimum :slight_smile: Tylko martwi mnie, że nie AVK IS reaguje tylko na 10% testu EICAR :frowning:

Nawet przy skanowaniu pliku na HDD nie wyświetla, że to wirus...


(squeet) #10

Wydzielono z tego tematu