Antywirus "bezpieczny internet" z neti

Mam internet i telefon z neti.

I mam antywirus od neti, co o nim sądzicie ??

Nie wiem - może napiszesz co to za antywirus.

Osobiście polecam Avira - lekki i darmowy (do użytku domowego)

a jak on się zwie?

Zwie się F Secure pod nazwą bezpieczny internet neti

Z tym, że ten ich antywirus ma nie tyle chronić komputer co łącze, przez które nasz komputer mógłby być infekowany, dlatego jeśli z tego korzystasz to warto na komputerze mieć dodatkowe zabezpieczenie dla systemu.

Ja osobiście z tego nie korzystam a chociażby dlatego, że u mnie w domu korzysta się tylko i wyłącznie z Linuksa. Z tej opcji możesz skorzystać, jeśli chcesz mieć pewność, że przez twoje łącze nic się nie przedostanie do twojego systemu.

Pozdrawiam!

Nie ma czegoś takiego jak 100% bezpieczny antywirus. Te najlepsze mają skuteczność 80-90%.

ale, jak miałem NIS-a to kazał mi go usunąć bo inaczej go nie zainstaluje…

Ale tego antywirusa od Netii nie zainstalujesz on działa ich na serwerach.

Pozdrawiam!

nieee, mam go zainstalowanego ;/

To widocznie mamy na myśli co innego, bo mi oferowano antywirusa na łączu.

Pozdrawiam!

To nie tak - Multimedia Polska też wciska userom jakiegoś (chyba tego samego ) antywira - w MMP kosztuje to kilka PLN miesięcznie - osobiści zrezygnowałem (nawet nie instalowałem) z tej “przyjemności” - nie mam do tego produktu przekonania.

No tak ale u mnie do rachunku doliczali sobie do abonamentu dodatkowo 10zł przez dwa miesiące a żadnego antywirusa do instalacji na komputerze nie dostałem ani nawet linku do pobrania a z tym łączem to powiedziano akurat mojej Mamie na infolinii ale powiedziałem jej żeby zadzwoniła do nich i z tego zrezygnowała chociażby z tego powodu, że używamy w domu Linuksa.

Pozdrawiam!

ale, to jest tylko do pakietu “bezpieczny internet” ja mam ten pakiet więc, może dlatego mi przysłali a tobie nie;/

Mógłby ktoś szerzej jakoś powiedzieć o tym pakiecie? Od sierpnia mam nową umowę z Netią i właśnie dostanę taki pakiet… Czy to w ogóle pomaga i czy zużywa dużo zasobów systemowych? I czy w ogóle to się instaluje czy co?

Więc ludziska - z tego co widzę to jest poprostu F-secure internet security 2009, tylko ze zmienioną grafiką na Netię.

Jak chcesz zobaczyć jak działa to ściągnij sobie tą wersję i zobacz.