Antywirus dla Windows 10/1803

Hejka,

Możecie polecić mi jakiegoś oczywiście płatnego antywirusa na Windowsa 10 1803, żeby nie mulił kompa a był skuteczny?

A Windows Defender Ci nie wystarcza ?

2 polubienia

Moim zdanie Windows Defender w zupełności wystarczy. Malwarebytes free zainstaluj i skanuj co jakiś czas dodatkowo.

1 polubienie

Jestem takiego samego zdania. Sam używam Windows Defendera i nie mam problemu z wirusami. Z tym, że należy zachować ogólną rozwagę i rozsądek podczas korzystania z komputera. Ale przed tym to żaden antywirus nie uchroni.

1 polubienie

Win Defender to największy szajs jaki można mieć - dla zbycia i o by był, pomijając to jak potrafi “niszczyć” zasoby i obciążać sprzęt , nie nadaje się kompletnie do niczego. Mimo wielkich testów skuteczności - lepiej człowiek wychodzi instalując coś innego. Przynajmniej nerwy nie zżerają i szlag człowieka nie trafia.

Ja od lat korzystam na laptopie z NOD’a , a na pc z Kasperskiego. Jak jeden tak drugi na pewno nie zeżrą tyle zasobów co systemowy “zapychacz” i są w zupełności wystarczalne i skuteczne.

Ale wiesz, że NOD jest płatny?

Tak samo jak Kaspersky. A autor również pyta o płatne. Bo z darmowych… to można przeglądarki isntalować a nie antywirusy :slight_smile: Ja płacę i nie narzekam.

Eset Internet Security

Defender też jest płatny, w pewnym sensie :wink:

Moim skromnym zdaniem najlepszy jest Norton Security nie muli a mam 10 letniego kompa, wycina koparki żaden drobny plik nie ujdzie mu uwagi wart jest swojej ceny.

Ja polecam Symanteca, jeszcze do niedawna miałem go na 2 starych rzęchach i spokojnie działał. Owszem już nie mam ale tylko dlatego, że jeden ogólnie poszedł w odstawkę, co do 2, to z kolei decyzja, że generalnie w niego nie inwestujemy, bo szkoda właścicielom forsy. Ale gdyby nie to, to by działał jeszcze długo.

Zainstaluj lekki antywirus Panda Dome.

Wise Anti Malware jest dość spoko :wink:
Co do ataków podobnych do petya ogólnie ataków przez szyfry danych polecam AVG bo jako jedyny ma dobry silnik i skuteczniejszy od innych antywirusów. Ostatnio uratował mi tyłek :wink: Ale w AVG należy wyłączyć opcje “Włącz wirtualizację wspomaganą sprzętowo” by śmigał jak powinien.
No i oczywiście SecureAPlus też polecam i git.

ESET Nod 32 Polecam, 10 lat używam i nigdy się nie zawiodłem…

1 polubienie