Hejka,
Możecie polecić mi jakiegoś oczywiście płatnego antywirusa na Windowsa 10 1803, żeby nie mulił kompa a był skuteczny?
Hejka,
Możecie polecić mi jakiegoś oczywiście płatnego antywirusa na Windowsa 10 1803, żeby nie mulił kompa a był skuteczny?
A Windows Defender Ci nie wystarcza ?
Moim zdanie Windows Defender w zupełności wystarczy. Malwarebytes free zainstaluj i skanuj co jakiś czas dodatkowo.
Jestem takiego samego zdania. Sam używam Windows Defendera i nie mam problemu z wirusami. Z tym, że należy zachować ogólną rozwagę i rozsądek podczas korzystania z komputera. Ale przed tym to żaden antywirus nie uchroni.
Win Defender to największy szajs jaki można mieć - dla zbycia i o by był, pomijając to jak potrafi “niszczyć” zasoby i obciążać sprzęt , nie nadaje się kompletnie do niczego. Mimo wielkich testów skuteczności - lepiej człowiek wychodzi instalując coś innego. Przynajmniej nerwy nie zżerają i szlag człowieka nie trafia.
Ja od lat korzystam na laptopie z NOD’a , a na pc z Kasperskiego. Jak jeden tak drugi na pewno nie zeżrą tyle zasobów co systemowy “zapychacz” i są w zupełności wystarczalne i skuteczne.
Ale wiesz, że NOD jest płatny?
Tak samo jak Kaspersky. A autor również pyta o płatne. Bo z darmowych… to można przeglądarki isntalować a nie antywirusy Ja płacę i nie narzekam.
Eset Internet Security
Defender też jest płatny, w pewnym sensie
Moim skromnym zdaniem najlepszy jest Norton Security nie muli a mam 10 letniego kompa, wycina koparki żaden drobny plik nie ujdzie mu uwagi wart jest swojej ceny.
Ja polecam Symanteca, jeszcze do niedawna miałem go na 2 starych rzęchach i spokojnie działał. Owszem już nie mam ale tylko dlatego, że jeden ogólnie poszedł w odstawkę, co do 2, to z kolei decyzja, że generalnie w niego nie inwestujemy, bo szkoda właścicielom forsy. Ale gdyby nie to, to by działał jeszcze długo.
Zainstaluj lekki antywirus Panda Dome.
Wise Anti Malware jest dość spoko
Co do ataków podobnych do petya ogólnie ataków przez szyfry danych polecam AVG bo jako jedyny ma dobry silnik i skuteczniejszy od innych antywirusów. Ostatnio uratował mi tyłek Ale w AVG należy wyłączyć opcje “Włącz wirtualizację wspomaganą sprzętowo” by śmigał jak powinien.
No i oczywiście SecureAPlus też polecam i git.
ESET Nod 32 Polecam, 10 lat używam i nigdy się nie zawiodłem…