Anulowana platność w Google Play Apps

Witam,

dziś dodałem do mojego konta google kartę. Wpisalem dane wewskazane pola, zapisało dane, a następnie wrócilo mnie do okna kupna gry.

Klikam kup, a tam pisze blad BF-1…(nie pamiętam dalej, bo screen się nie zapisał).

A przy ponownej próbie kupna gry pisze

(patrz w link, bo obrazek niebchce się pokazać…).

https://www.dropbox.com/s/gp94gnnf9ixg2 … 211550.png

Czy to przez to, że muszę wpisywać kody z kartki (jednorazowe), aby zapłacić przez internet?

Jak zrobić, abym mógł kupić grę?

:slight_smile:

nie widzę twojego obrazka:) ale do rzeczy: nie każda karta jest obsługiwana, moja płatnicza z pekao też została odrzucona, nie tylko w google ale i w niektórych sklepach w usa . poszła dopiero kredytowa z bph. jaki masz typ karty?

Typ karty: Visa

Bank: (nie pamiętam, ale ma czerwone logo, z kółkiem. To nie moja karta, tylko taty :P)

Wiem, że karta nie jest kredytową, tylko normalną platniczą z mozliwością płacenia przez internet.

Karty kredytowwj nie dodam bo nie ma ona mozliwości placenia przez internet.

problem polega na tym, że płatność internetowa niejedno ma imię…

jeśli karta obsługuje "zdalną płatność(nie pamiętam, jak to się formalnie nazywa…chodzi o pobranie środków bez wpisania hasła z tokena, karty etc.), to Google zaakceptuje zakup. w przypadku części kart , jak chociażby mojej pekao, którą dokonuję większości zakupów w sieci, taka możliwość nie istnieje.

jeśli jesteś pewien, że poprawnie wpisałeś dane to nie pozostaje nic innego, jak spróbować z kartą kredytową. choć napisałeś, że nie ma możliwości płacenia przez internet, to sądzę, że paradoksalnie powinno się udać. no i trzeba tacie bardzo podziękować :lol:

Ewentualnie założyłbym wirtualną kartę kredytową (pre-paid) w BZ WBK albo ING. Przelejesz sobie na nią np. 50zł będziesz mógł na aplikacje wydać sobie tę kwotę nie zawracając głowy ojcu.

Dobtze, ale tutaj:

https://www.centrum24.pl/prepaid/index?index=1823

Wybrać karta pre-paid czy karta internetowa? :slight_smile:

Bo z jesnej strony chcę płacić przez internet, a z drugiej kamil_w pisał o pre-paid. :slight_smile:

Karta internetowa to karta w formie PDF - dostajesz nr. karty, CVV, kartę musisz zarejestrować w usłudze BZWBK24, można nią płacić tylko w internecie, doładowujesz ją w przelewem bądź w oddziale.

Karta z plastikiem to taka która można płacić w internecie i w punktach naziemnych, można doładowywać w oddziale bądź przelewem.

Jeśli kupiłeś kartę w formie PDF to wybierasz “karta internetowa”

Jeśli kupiłeś karte w formie plastiku wybierasz “pre-paid”

@Kamil_W nie ma kart kredytowych pre-paid, są tylko karty debetowe pre-paid, a w zasadzie to nawet nie jest karta debetowa tylko karta przedpłacona (nie debetówka)

@Piotrek2255

Miałem na myśli to, że taką kartę internetową systemy płatnicze(w internecie) traktują jak kredytową, a działa ona jak pre-paid (najpierw musisz ją zasilić, żeby móc z niej korzystać).

@Kamil_W no tak, faktycznie tak systemy traktują wszystkie karty:) Zwracam honor :wink: