nie widzę twojego obrazka:) ale do rzeczy: nie każda karta jest obsługiwana, moja płatnicza z pekao też została odrzucona, nie tylko w google ale i w niektórych sklepach w usa . poszła dopiero kredytowa z bph. jaki masz typ karty?
problem polega na tym, że płatność internetowa niejedno ma imię…
jeśli karta obsługuje "zdalną płatność(nie pamiętam, jak to się formalnie nazywa…chodzi o pobranie środków bez wpisania hasła z tokena, karty etc.), to Google zaakceptuje zakup. w przypadku części kart , jak chociażby mojej pekao, którą dokonuję większości zakupów w sieci, taka możliwość nie istnieje.
jeśli jesteś pewien, że poprawnie wpisałeś dane to nie pozostaje nic innego, jak spróbować z kartą kredytową. choć napisałeś, że nie ma możliwości płacenia przez internet, to sądzę, że paradoksalnie powinno się udać. no i trzeba tacie bardzo podziękować :lol:
Ewentualnie założyłbym wirtualną kartę kredytową (pre-paid) w BZ WBK albo ING. Przelejesz sobie na nią np. 50zł będziesz mógł na aplikacje wydać sobie tę kwotę nie zawracając głowy ojcu.
Karta internetowa to karta w formie PDF - dostajesz nr. karty, CVV, kartę musisz zarejestrować w usłudze BZWBK24, można nią płacić tylko w internecie, doładowujesz ją w przelewem bądź w oddziale.
Karta z plastikiem to taka która można płacić w internecie i w punktach naziemnych, można doładowywać w oddziale bądź przelewem.
Jeśli kupiłeś kartę w formie PDF to wybierasz “karta internetowa”
Jeśli kupiłeś karte w formie plastiku wybierasz “pre-paid”
@Kamil_W nie ma kart kredytowych pre-paid, są tylko karty debetowe pre-paid, a w zasadzie to nawet nie jest karta debetowa tylko karta przedpłacona (nie debetówka)
Miałem na myśli to, że taką kartę internetową systemy płatnicze(w internecie) traktują jak kredytową, a działa ona jak pre-paid (najpierw musisz ją zasilić, żeby móc z niej korzystać).