Ustaw mały kwadrat tam gdzie masz czerwony pixel i daj duże odświeżanie. (suwak w lewo - ale nie poza możliwości matrycy) i Start
Zostaw na kilka godzin na maksymalnej jasności monitora.
Próbowałeś “pstryknąć” go palcem tak jak ktoś proponował? Ja tak wypstrykałem we wrześniu chyba 5 pikseli, które pojawiły się po transporcie monitora - w oryginalnym opakowaniu i zabezpieczeniach.
Bawiłem się tym. Ale parę minut i jest bardzo trudno trafić dokładnie w tego piksela. Trzeba dobrze się przyjrzeć, żeby go zobaczyć. Chyba, że go się naświetli, to wtedy bardziej się pokazuje. Zobaczę jeszcze raz, ale złudne me nadzieję.
Pocieranie i pukanie przez ściereczkę może być za słabe. Ja tam swojej patrycy dałem pstryczka takiego daje się w nos, żeby lekko zahaczyć, ale żeby palec się nie zatrzymał na nosie tylko po dotknięciu ześlizgnął. Czyli nie robiłem tego tak, żeby palec uderzył w matrycę i się w nią wbił, tylko, żeby się po niej “ślizgną”.
Teraz tak pomyślałem, że może warto dodać, żeby przed taką operacją obciąć jednak paznokcie zwłaszcza jeśli nie chcesz mieć zamiast martwego piksela rys .