Aparat, bezlusterkowiec

Hej.
Zastanawiam się nad kupnem aparatu. Aktualnie mam Canon 1200D + 3 obiektywy. Jednak mimo, że robię zdjęcia hobbistycznie (głównie dzieciom. Czasem w przedszkolu na przedstawieniach wiec wiadomo ze oswietlenie slabe) to zaczyna mi on nie wystarczać. Swoje lata ma.
Chciałabym coś lepszego od mojego aparatu w granicach 3 tysięcy. Zastanawiam sie nad Canon r100 lub r50. A moze cos innego. Poradzi ktoś?

Jeśli chodzi o aparaty Canon, modele R100 i R50 to dobre wybory w tej klasie cenowej. Canon R50, będąc nowszym modelem, oferuje lepszą technologię autofocusa i ogólnie nowsze funkcje, które mogą być przydatne w słabym oświetleniu, na przykład w przedszkolu podczas przedstawień. Warto również rozważyć możliwość zakupu używanego aparatu z wyższej półki, co może dać ci dostęp do lepszej jakości obrazu w podobnej cenie.

Sprawdź też inne marki, jak Sony czy Nikon, które mogą oferować modele spełniające twoje oczekiwania, szczególnie jeśli zależy ci na dobrym działaniu przy słabym oświetleniu. Przykładowo, Sony A6400 oferuje świetną jakość obrazu i wydajność przy słabym świetle, a także bardzo dobre funkcje do filmowania, co może być dodatkowym atutem.