Witam ! Prosze o pomoc w sprawie wyboru aparatu dla siostry ! Chce zeby cena nie przekraczała 400 zł ! Pozdrawiam ! Najlepszy w przedziale do 400 zł TYLKO Z ALLEGRO !
a nie lepiej samemu poszukać ?
Jeśli nie wiesz czym się kierować to zapraszam do przeczytania:
Przewodniki zakupowe Ceneo.
Poczytalem troche lecz nadal nie wiem co wybrac
http://www.allegro.pl/item228180272_apa … kseli.html
Jak do domowych zastosowań to lepszego nie potrzebujesz. Ja mam gorszego i zdjęcia i tak wychodzą dobrze, a HP to porządna firma.
Wpłać te pieniądze dla potrzebujących, skoro nie masz na co ich wyrzucić.
Sory, że tak piszę, ale za tę sumę, nie dostanie się nic konkretnego. To już chyba poprosić rodziców czy odłożyć w inny sposób większą sumę i kupić coś, co nie zostanie porzucone po pierwszych efektach…
Jeśli ci taka mała wada nie przeszkadza:
http://www.allegro.pl/item239706853_can … adze_.html
Pomyśl i pisz.
To znaczy, bo chyba nie czuję żartu ??
Owszem. W produkcji sprzętu komputerowego.
Ile musiala by dozbierac moja siora zeby kupic porządny aparat ?
O rozsądnym minimum mówimy od jakiś 800-900 zł
Odradzam kupno używanych aparatów czy sprowadzanego szrotu z zagranicy. Jeżeli kupić aparat to nowy.
Ok pogadam z siostra aby narazie sie wstrzymala
O niczym takim nie myslalem
To chyba jest jasne ;]
Nie dla wszystkich
Inni tak
Zrobi co chce Ja w każdym razie radze uzbierać coś więcej i kupić coś, co sprawi radość na dłużej.
Dlaczego upierasz się przy Allegro? To nie mój interes ale zwróć uwage na ten aparat:
http://www.agito.pl/5_mln_pikseli/canon_powershot_a460_niebieski.191.40001.html
Koszt wysyłki kurierem + płatnośc przy odbiorze to tylko 15 zł.
Z wysyłką to 396 zł za naprawde b. dobry aparat.
P.S.
Wiem, miało być z Allegro ale szkoda człowieka wpakować w badziewne HP…
Przecież ten aparat musiał ewidentnie komuś wypaść z ręki.
Dokładnie, tyle że słowa te dotyczą Ciebie.
Nie w asortymencie foto, bardzo słaba mechanika i kosmicznie drogi serwis.
Twoje zdolności fotograficzne Monczkin łatwo docenić, choćby zaglądając do tematu o kolorach przyrody - reportażu. Jednak są userzy, którzy najwyzaczjniej w świecie nie potrzebują lepszej jakośći - im wystarczy pstryknięcie na imprezce, przy piwku itp. Swego czasu miałem aparat 2 mln pikseli, który kosztował bajońskie wtedy pieniądze. Dziś taki nie jest wart 50 zł. A i dziś by wystarczył by uwiecznić radości dnia codziennego. Za rok sprzęt dziś warty 900 zł będzie wart około 500-600 zł. A tani aprat (do 400 zł) zawsze można zmienić na coś konkretniejszego.
ja ze swojej strony polecam taki
http://allegro.pl/item239241226_fuji_fi … owiec.html
mam go od pół roku i bardzo dobrze się sprawuje :] tylko jest trochę skomplikowany bo ma tyle opcji że się w głowie nie mieści … ale za tą cene takiej jakby “lustrzanki” nie kupisz :] tylko te kompakty szajsowe małe :]
Do lustrzanki to mu jeszcze bardzo daleko, niewątpliwą jak dla mnie wadą jest pamięć XD (jedna z droższych na rynku).
Dla początkującego może to być problemem, ale zawsze można robić zdjęcia za pomocą automatu.
Fakt pozostaje faktem że z tej półki cenowej to jeden z lepszych wyborów chyba że ktoś preferuje:
a ja tam jak się z fiesta nie zgadzałem na temat tego aparatu, tak się nie zgadzam a że miałem okazję korzystać z tego aparatu, to jakoś moje odczucia się tylko pogłębiają
ale napisałęm że PRAWIE jak :]
A co to ma do rzeczy. Sprzęt, umiejętności czy kto co woli to dwie różne rzeczy. Jak kupić aparat, to coś konkretnego.
To wystarczy aparat w komórce - niektóre modele robią lepsze zdjęcia niż aparaty z nizin sprzętu
Co w sumie wyniesie cię drożej - 400 teraz + 500 później… to nie lepiej wydać od razu na coś co posłuży dłużej i sprawi radość ??
Wyraziłem swoją opinię w tym temacie i nie przekonuje mnie inna argumentacja w tej kwestii
Autor zrobi co chce, kiedy i za ile. Proste. Dziękuje za uwagę.
no, nie kupisz
Najtańsza to wydatek około 1800 zł
Choćby te ze środkowej półki - Nikon d40
Ceny już nie powalają. Lecą w dół, więc czasem warto przemyśleć zakup lustrzanki niż drogiego kompakta.
to raczej nie jest lustrzanka ze środkowej półki, ja bym ją określił raczej jako półkę niską=P