witajcie ,znacie się i potrzebuje pomocy… czy warto ?# OUTLET Aparat kompaktowy Kodak AZ527 20 Mpix CMOS
Nie warto.
uzasadnienie ? dlaczego nie
20 Mpix na 1/2,3" - to tyle co smartfon. Zdjęcia do d…py. Szkoda pieniędzy.
choćby za:
A tak serio, to nie podałeś nawet ceny za jaką ktoś sobie życzy takie sprzęt.
od 890 do 1200
Nówkę kupisz za ~1100 a aparat nie jest wart uwagi, szczególnie ze względu na lipną optykę.
za 700 zł z outletu (tak naprawdę z wystawie w szafce) kupiłem SONY RX100. To całkiem inna klasa zdjęć. Kodak AZ527 z Miediaexpert kosztuje 1150 zł. Nie kupuj tego.
Może napisz nazwę swojej miejscowości, to ci poszukam ciekawego modelu
polkowice aparat 50X do 1000 zł
ooo ziomek tylko po drugiej stronie wrocka
Aparat 50X ?
zoom x50 lub większy koszty to 1400 zł
I to w aparacie cyfrowym? Po cholerę? Przecież już po 2x zoomie strasznie tracisz jakość.
Jak już musisz, to dopłać i kup Nikona p900:
https://allegrolokalnie.pl/oferta/nikon-coolpix-p900-y74
Teleobiektyw do podglądania?
Za 1000-1200 kupisz lustrzankę Canon 600D z kitowym obiektywem ( w lublinie u kolegi co ma lombard ma dwie sztuki prawie jak nowe i chyba taniej niż to co napisałem) który w każdym aspekcie będzie lepszy jakość i możliwości ingerencji w zdjęcia. ps. nie patrz na ilość pixeli bo to dla onanisów komórkowych ma znaczenia tylko na wielkość matrycy APS-C/FF i opytkę, ale jak pisałem 600D z kitowym obiektywem niszczy wszystkie aparaty komórkowe i kompakty. Sam mam 6D i 600D tylko z niekitowymi obiektywami co kosztują więcej od aparatu.
Panie bez zooma dużego i pasasseratti to sąmsiedzi i szfagry go wyśmieją.
pisałem o Aparat kompaktowy
To chcesz aparat kompaktowy czy hybrydę z super-zoomem do podglądania sąsiadek w innej gminie?
mam coś takiego Aparat PANASONIC Lumix DMC-FZ81EP-K