Aparat kompaktowy ze stacją dokującą do firmy

Witam,

Nie pytam na forum fotograficznym bo tam tylko lustrzankami się bawią :wink:

Potrzebuję prosty aparat kompaktowy do firmy tak do 400zł, najlepiej nowy koniecznie z podstawką dokującą umożliwiającą komunikację z komputerem i ładowanie (dzięki temu aparat ma swoje miejsce i jest zawsze naładowany).

Myślałem, że nie będzie z tym problemów (parę lat temu mnóstwo takich było) ale nie potrafię znaleźć.

Kojarzy ktoś jakiś model spełniający te warunki?

z góry dziękuję i pozdrawiam,

Kranu

allegro podaje głównie starsze kodaki http://allegro.pl/listing.php/search?st … cription=1

standardem w aparatach jest jednak zasilanie dedykowane (akumulator + ładowarka), bądź zasilanie w formie akumulatorów AAA.

stacji dokujących się nie używa - skoro można podłączyć się kablem USB, bądź skorzystać z wbudowanego teraz już prawie wszędzie czytnika kart pamięci.

Dlatego radzę zastanowić się jednak nad standardowymi rozwiązaniami - bo w Twoich kryteriach dużego wyboru nie ma.

Właśnie też na allegro tak szukałem i chyba faktycznie pozostaje standardowe rozwiązanie które się nie bardzo sprawdza bo tylko ciągle w firmie pretensje: “są gdzieś naładowane baterie?” “kto zabrał kabel?” itd, a czytników w starych firmowych komputerach nie ma.

Stary HP który się rozsypał stał w stacji dokującej więc zawsze był naładowany i na tym komputerze się zgrywało zdjęcia.

bo teraz w zestawie to ciężko będzie kupić proponuje osobno kupić podstawkę i osobno aparat np tu masz podstawkę dokującą dla Sony http://www.sony.pl/product/dcc-docking- … es/css-hd2 i do tego kupić aparat. Poszperaj w necie na stronach producentów aparatów czy nie mają do aparatu stacji dokującej i dobierz do niego aparat

Dodane 12.01.2012 (Cz) 15:25

akurat ta podstawka co ja podałem łączy się chyba tylko z TV ale szukaj podobnym tropem :wink:

Miałem kiedyś Sony DSC-T1, w standardzie miał stację dokującą (ładowanie baterii, przesyłanie zdjęć). Na allegro są jeszcze te modele.