Cześć. Kupiłem tv Sony z androidem i chciałem ściągnąć apke Tvp Sport i Tvp Go. W moim sklepie nie mam tych apek. Czy jest szansa ściągnąć te aplikacje gdzieś i przerzucić na pendriva i zainstalować w taki sposób? Dzięki i pozdrawiam.
TVP GO nie ma? To jest Android tv lub Google tv, nie Android znany ze smartfonów. Kombinować z apk możesz, ale moim zdaniem to nie ruszy.
Cześć. Dzięki za odpowiedź. Mieszkam za granicą i dlatego w sklepie googla nie ma apek. Dostałem 2 apki na email Tvp Vod i Tvp Sport. Zainstalowałem na telewizorze. Tvp Sport nie działa. Włącza się pokazuje się menu i zamyka się automatycznie. Apka Tvp Vod działa bez problemu na telewizorze i jest też kanał tvp sport, 1,2, kultura itd Są filmy i seriale. Jedyny problem to czy można zrobić aktualizację tych apek? Może ktoś ma strony do sprawdzonych apek na telewizor żeby ściągnąć nowe wersje? Dzięki
Zmień region konta google na polskę i zobacz, ew. Zainstaluj i wykup VPN, np. NirdVPN.
Sprawdź co otwierają linki:
Na końcu te (bardziej na smartfon lub tablet):
Dzęki za odpowiedź @krystian3w. Twoje linki to polski sklep z apkami. Byłem już tam i nic nie zdziałałem nawet po zmianie ip na polskie.
@blumberplumber zmieniłem ip na polskie bo tylko tak apka tvp będzie działać za granicą.
Korzystałem z polskiego konta żeby ściągnąć apki i chyba system widzi polskie ip ale dalej czuje, że jest za granicą.
Najlepszą opcją dla mnie jest to, gdyby ktoś mógł mi przysłać najnowsze wersje apki tvp sport na telewizor android a ja sobie zainstaluję z pendriva. Dzięki.
Takie instalowanie z APK to niezbyt dobry pomysł. Są inne sklepy jak Aurora Store, czy APKPure.
Czy ktoś z kolegów może podesłać mi na email apkę TVP SPORT na telewizor Sony android. Linki gdzie mogę sam ściągnąć też mile widziane. Próbowałem różne apki i tylko jedna zainstalowała się ale po kilku sekundach apka się sama zamyka. Dzięki
Dzięki za pomoc @cyngiel_1 ale apka z linku jest tylko na telefon i tablet. Jest za mała na telewizor. Zauważyłem, że zdjęcie apki na telefony wygląda tak zdjęcie
a na telewizor apka wygląda tak zdjęcie
Więc chyba najlepiej będzie wejść z poziomu TV (Android) do sklepu Google i ściągnąć tę apkę.
Tyle, że gdzie ją potem szukać w trzewiach?
Zdaje się, że google instaluje apkę w locie, bez jej pobierania na TV…więc chyba nie znajdzie się pliku .apk, który mógłbym ci przesłać.
Stronki do pobierania prosto ze sklepu wywalają błąd.
Do pobieranie od nich są apki na telefon, nie widzę wersji na TV.
Zainstalowałem kilkanascie dodatków do Chrome do bezpośredniego ściągania apek nawet z pominięciem blokad regionalnych i żadna tej apki TV nie ściąga.
Niestety nie ma opcji, żeby ją pobrać inaczej niż z oryginalnego sklepu.
Tutaj niby typowo apki pod TV, ale w formacie .xapk znalezione w necie sprawdź…
https://megawrzuta.pl/download/cca65f25e0ceebf3c9fcc1160663c62b.html
tutaj kolejna
https://megawrzuta.pl/download/914c0f34b73f94650d9cc18681d04f0e.html
xapk pewnie nie zainstaluje bez np. APK Mirror Installer lub sklepu APK PURE.
No to nie wiem, tylko takie TVP Sport (androidTV) są w necie.
Dziwne, bo przecież 9 MB to jak nic mogłoby być w pliku .apk.
Tutaj na końcu jest metoda ręcznej instalacji takich plików bez zewnętrznych aplikacji.
https://pl.moyens.net/android/gt-wyjasnia-co-to-jest-plik-xapk-i-jak-go-zainstalowac-na-androidzie/
Oczywiście przy pomocy File Managera, ale to raczej każdy instaluje, żeby przeglądać i edytować pliki.
One są ściągnięte niby prosto ze sklepu, bo wpisałem adres, ale to chyba lipa, bo raczej w sklepie to chyba w pliku .apk są.
Niby xapk ma mieć zaletę, że nie będzie pod daną platformę lub wersję językową i sobie sam system dobierze co mu odpowiada (więc tu może chcieli ogarnąć procesory w telwizorach bez kilkunastu wariantów, bo pewnie nie ma języków regionalnych i mała szansa na angielski).
Instalacja rozwiąże sprawę, czy to faktycznie będzie w ogóle działało i to za granicą.
Wątpię.
Poza tym, jak przyjdzie do update to będzie i tak zonk.
Chociaż w sklepie już od roku nie jest aktualizowana…też dziwne, że taka stara wisi.
@cyngiel_1 dzięki za odpowiedź. Dziwna sprawa bo zainstalowałem apkę tvp vod też pobrana jako apk z netu nie ze sklepu googla i działa bez problemu. W apce Tvp Vod jest na liście programów tvp sport i działa bez problemu. Ja mam pytanie dlaczego nie ma na innych mirrorach apk właśnie tej tvp sport do ściągnięcia? Co się dzieje? Sam próbowałem zassać trzema programami apkę tvp sport ze sklepu z linka i czekałem na wygenerowany link i nic nie wyszło. Inne linki zasysają bez problemu inne apki. Dzięki za linki apkx pobawię się w wolnej chwili. Mam jedna apke tvp sport ściągniętą i waży 8MB. Zainstalowałem, ale po instalce nie mam w oknie opcji otwórz jak w innych. Muszę wejść do ikon z zainstalowanymi już apkmai i tam nacisnąć. Apka się otwiera normalnie pokazuje się napis Tvp Sport a pod spodem reklama i z boku menu. Za kilka sekund sama się zamyka i wywala. Mam wrażenie, że coś w tej apce brakuje. Wszystkie inne ważą po 15 MB a ta moja na telewizor 8 MB. Jeszcze raz dzięki za całe info wszystkim. Temat nie jest jeszcze zamknięty. Pozdrawiam.
Nie każdy portal musi mieć chęć robienia kopii zapasowej apek polskojęzycznych.
Z tej strony pobierz apkę APKCombo Installer
https://apkcombo.com/tvp-sport-android-tv/pl.tvp.sport.tv/download/apk
Na dole strony jest link do niej w opisie jak zainstalować pliki xapk.
Zainstaluj ją na TV za pomocą pliku ściągniętego na pendriva lub ściągniętego za pomocą przeglądarki na TV (ja użyłem przeglądarki ZEUS TV Browser [ta ściąga prawidłowo pliki]).
Tą samą przeglądarką ściągnij na TV ten plik TVP SPORT (Android TV), z tego podanego linku.
Jak w przeglądarce wybierzesz pobrane pliki i wybierzesz TVP SPORT (Android TV) - to będzie monit, którą aplikacją chcesz zainstalować tę aplikację, to wybierz APKCombo Installer, zamiast domyślnego androidowego instalatora.
Pojawi się plansza tej apki combo i daj na instaluj TVP SPORT (Android TV).
Zainstaluj apkę TVP SPORT (Android TV) i u mnie działa identycznie jak pobrana oryginalna ze sklepu.
Powodzenia!
Na samym dole tam jak się kliknie read more pod instrukcją instalacji to są podane kroki jak wyłączyć MIUI i tak dalej z panela dewelopera, ale ja tego nie wyłączałem, jedynie włączyłem instalację z zewnętrznych źródeł w ustawieniach ogólnych TV i poszło wszystko OK.
PS Ten instalator APKCombo „widzi” tylko pliki z pamięci TV, nie widzi zewnętrznego pendriva, więc trzeba ściągnąć apkę TVP Sport najlepiej przeglądarką bezpośrednio na TV.
Chyba, że uda ci się skopiować do pamięci TV, ale mi jakoś nie udawało się jej instalatora przeniesienie z pendriva do TV żadnym File Managerem…ponieważ zawsze wywala błąd i info, że instalator działa jedynie na urządzeniu, na którym został pobrany, czy coś w ten deseń.
W ogóle to widzę, że w Androidzie od 11 chyba zablokowali swobodny dostęp do plików OBB…wywala teraz brak dostępu, zawsze coś spartolą, niby w imię ochrony.
@cyngiel_1 dzięki za info. Skorzystałem z Twojego opisu i bez problemu wszystko zainstalowałem przez Zeus. Świetnie to wytłumaczyłeś. Aplikacja Tvp Sport zainstalowana i działa bez problemu za granicą po zmianie ip. Co mnie zaskoczyło to świetna jakość obrazu na Tvp Sport. Nie wiem czy to zależy od apki czy od internetu a może od telewizora ale jakość transmisji wygląda wspaniale po wybraniu 1080. Takiej jakości nie ma BBC Player, który też używam. Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.
Jakość zależy również nie tylko od samej rozdzielczości, ale również od bitrate…TVP widocznie nie oszczędza na przepływie stąd dobra jakość.
Fajnie, że udało się uruchomić, ale to tylko dzięki tej wstawce na tej stronie co znalazłem.
Wszędzie indziej są apki na telefon.
Ciekawe tylko, czy jak będzie wymóg jej aktualizacji… to nie przestanie ci działać, ponieważ raczej nie zaktualizuje ci się poprzez sklep jak sądzę.
Trzeba będzie chyba szukać w necie aktualnej wersji.