Aplikacja do szybkich, odręcznych notatek

Cześć,
poszukuję aplikacji do wykonywania szybkich, odręcznych szkiców, notatek na Androida. Coś jak Quick Memo od LG.

Chodzi o maksymalną prostotę. Jedynie puknięcie w ikonę i od razu mazanie palcem po ekranie z możliwością zapisu do pliku graficznego. Może być płatna, byle nie zawierała reklam przysłaniających ekran.

przecież masz to wszystko w oneNote

W moim przypadku OneNote to jak Photoshop do usuwania efektu czerwonych oczu.

no niby racja, ale na androidzie i tak odpala się błyskawicznie dwa kliknięcia i jedziesz, to nie UWP z Win 10, że trzeba czekać po kliknięciu ;p

Ostatecznie nie odrzucam takiej możliwości, jednak wolałbym coś maksymalnie prostego :slight_smile:

1 polubienie

Samsung Notes:

Dzięki, ale dowiedziałem się, że “Aplikacja jest niezgodna ze wszystkimi Twoimi urządzeniami” (MIUI 8 jak i starszy telefon LG)

Można zaryzykować instalacje z apkmirror - najwyżej się zakończy na próbie instalacji lub później po uruchomieniu (“aplikacja została zatrzymana”).

1 polubienie

Liveimage memo, 2 MB, powinno zadziałać

Dzięki, przetestuję :slight_smile:

Google Keep?

Dzięki za sugestię, sprawdzę co to.

Analogowy notatnik? :wink: Ja tam zrezygnowałem z tych wszystkich apek na androida do notatek. Tradycyjny notatnik lub kalendarz firmowy. Szybciej, wygodniej i bateria w telefonie dłużej trzyma :wink:

Analogowe rozwiązanie stosuję najczęściej, elektronicznego potrzebuję awaryjnie :slight_smile:

1 polubienie

Ha, jak to się stało, że wszyscy ominęli najpopularniejszą obok OneNote’a aplikację?
Sam jej nie używam, ale podobno ma wszystko…

Bo widzisz, rozumiesz, tu nie chodzi o to, aby miała wszystko, a jednie wybraną funkcjonalność :wink:

1 polubienie

Hehe ja tak mam powoli ze wszystkim i sie zastanawiam po co mi smartfon, wystarczy zwykly telefon, chociaz czasami zapomni sie dlugopisa do notesu wiec smartfon sie i tak przydaje :slight_smile:

Mi akurat smartfon przydaje się bardziej do maili, tak wystarczyłby mi zwykły telefon :wink:

1 polubienie