Cześć,
poszukuję aplikacji do wykonywania szybkich, odręcznych szkiców, notatek na Androida. Coś jak Quick Memo od LG.
Chodzi o maksymalną prostotę. Jedynie puknięcie w ikonę i od razu mazanie palcem po ekranie z możliwością zapisu do pliku graficznego. Może być płatna, byle nie zawierała reklam przysłaniających ekran.
przecież masz to wszystko w oneNote
W moim przypadku OneNote to jak Photoshop do usuwania efektu czerwonych oczu.
no niby racja, ale na androidzie i tak odpala się błyskawicznie dwa kliknięcia i jedziesz, to nie UWP z Win 10, że trzeba czekać po kliknięciu ;p
Ostatecznie nie odrzucam takiej możliwości, jednak wolałbym coś maksymalnie prostego
Samsung Notes:
Dzięki, ale dowiedziałem się, że “Aplikacja jest niezgodna ze wszystkimi Twoimi urządzeniami” (MIUI 8 jak i starszy telefon LG)
Można zaryzykować instalacje z apkmirror - najwyżej się zakończy na próbie instalacji lub później po uruchomieniu (“aplikacja została zatrzymana”).
Liveimage memo, 2 MB, powinno zadziałać
Dzięki, przetestuję
Google Keep?
Dzięki za sugestię, sprawdzę co to.
Analogowy notatnik? Ja tam zrezygnowałem z tych wszystkich apek na androida do notatek. Tradycyjny notatnik lub kalendarz firmowy. Szybciej, wygodniej i bateria w telefonie dłużej trzyma
Analogowe rozwiązanie stosuję najczęściej, elektronicznego potrzebuję awaryjnie
Ha, jak to się stało, że wszyscy ominęli najpopularniejszą obok OneNote’a aplikację?
Sam jej nie używam, ale podobno ma wszystko…
Bo widzisz, rozumiesz, tu nie chodzi o to, aby miała wszystko, a jednie wybraną funkcjonalność
Hehe ja tak mam powoli ze wszystkim i sie zastanawiam po co mi smartfon, wystarczy zwykly telefon, chociaz czasami zapomni sie dlugopisa do notesu wiec smartfon sie i tak przydaje
Mi akurat smartfon przydaje się bardziej do maili, tak wystarczyłby mi zwykły telefon