Witam Państwa.
Mam problem z aplikacją Mól Telefon. Mianowicie po wybraniu numeru i uruchomieniu połączenia okienko aktywnej rozmowy zaczyna samoczynnie się zwężać od prawej do lewej i osiąga wielkość niedającą możliwości odczytu. Ponowna instalacja
Sprawdź jak zachowuje się w trybie czystego rozruchu (polecam dezaktywować logowanie przy pomocy pinów/szlaczków/Windows Hello na czas testów - MS mógł nie naprawić logowania tymi metodami):
Jak będzie to samo to cofnij zmiany, by rozruch stał się „brudny”/„zaniedbany”. Teoretycznie wtedy zostaje do przejrzenia harmonogram zadań (czy coś w ten sposób uzłośliwia ci dzień à la prosiaki w poprzednim 20 leciu).
Zainstalowałem starszą wersję i połączyłem się z randomowym kontaktem. Wszystko w porządku. Niestety aplikacji w starszej wersji nie da się używać ponieważ domaga się aktualizacji. Po jej wgraniu problem się pojawia. Ewidentnie problem po stronie MS.
Jeszcze można sprawdzić – czy zmiana języka w systemie na angielski z pakietów językowych sprawi, że się tymczasowo ogarnie (aż nie wrócisz na polski lub na stałe w aplikacji wymusisz angielski - MS mógł zapomnieć dać przełącznik na angielski w preferencjach aplikacji).
Może polskie teksty są za długie i się okienko zmniejsza samoistnie.
Możesz zrobić migawkę systemu lub kopię zapasową jak boisz się, że pakiet językowy wali system.
Jak się naprawi to możesz następnie przetestować słowacki, jakby angielskie zwroty zbyt utrudniały nawigację w apce (jakby odpadał niemiecki (nawet jak ma dłuższe słowa), rosyjski z PRL, francuski sprzed II wojny światowej).