Poszukuję aplikacji na iPhone bądź też Windows Phone (no w ostateczności może być też Android), która będzie śledzić moją lokalizację gdy podróżuję samochodem, a potem pozwoli mi ją odtworzyć i obejrzeć na komputerze. Chodzi mi o to, że czasem podróżuję nowymi trasami i wartoby potem móc odtworzyć dokładnie gdzie i którędy jechałem. Dlatego chciałbym robić to za pomocą aplikacji w smartfonie i potem analizować na komputerze.
Naturalnie zależy mi, żeby ta aplikacja była w miarę możliwości jak najdokładniejsza.
Na smartfona nic ciekawego niestety nie znam… Ale mam takie miłe, małe urządzonko, które pozwala mi kontrolować gdzie samochód słuzbowy jeździ (wprawdzie nie jest to aplikacja na smartfona, ale też warto ;)). Zalukaj sobie http://www.gpsguardian.pl. W internecie możesz obserwować gdzie jeździ, możesz sobie różne powiadomienia poustawiać, żeby wiedzieć gdzie samochód się porusza, a nawet chyba z jaką prędkością jechał. Świetna sprawa w przypadku kradzieży, kiedy smartfona zazwyczaj w aucie nie ma.